Valken 3 zet ook Spirit 5 na rust opzij

Vorige week speelde Valken 3 thuis tegen Spirit 5, de derde confrontatie van het seizoen. Beide teams hadden 1 wedstrijd gewonnen en zondag werd dus beslist wie zich de betere van de twee mag noemen in het seizoen 2016/2017. Alleen Erwin was afwezig, dus met Nick (zijn basisplaats verloren aan Marc door een kapotte veter), Nobi en Robin op de bank werd er om 13:00 begonnen in het C-stadion.

In de eerste helft wordt er voornamelijk erg slordig gevoetbald door beide elftallen. Bij Valken komen veel passes over een paar meter niet bij een medespeler aan. Spirit hanteert voornamelijk veel de lange bal. Eén keer komt hier een kans uit voor de spits, maar Jeroen staat goed geposteerd en verricht een prima redding. Vlak voor rust krijgt Valken een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel. De bal ligt prima voor een rechtspoot. Michel voelt zich geroepen en legt de bal neer met de ventiel schuin links naar boven. Bij likt aan zijn linker wijsvinger en steekt zijn rechter omhoog in de lucht. Een OZO wind met kracht 3 Beaufort. Ook kijkt hij goed waar de keeper en muur staan. Hij weet genoeg. Zodra het fluitje klinkt krult hij de bal prachtig in de korte bovenhoek. Gelijk na de goal is het rust.

Na de theepauze is Valken heer en meester. Spirit heeft geen puf meer en wordt volledig zoek gespeeld. Al snel na rust is het Nobi die met buitenkant voet de keeper in de korte hoek passeert voor de 2-0. De 3-0 wordt gemaakt door Niels Kool. Hij zet de aanval zelf op door Rowan vrij te zetten op links. Die geeft af op Marc, die zijn schot gepareerd ziet worden door de keeper. De afvallende bal wordt gemakkelijk binnen geschoten door Niels. Daarna schiet Marc zijn seizoensaantal nog met twee doelpunten omhoog. Twee keer ontsnapt hij na een lange bal aan de verdediging en twee keer rond hij beheerst af.

Voornamelijk een goede tweede helft levert opnieuw drie punten op voor de Valken. Met een groot verschil ten opzichte van de nummer 3 staat Valken inmiddels 2de. Door het terugtrekken van Kolping is, ondanks de overwinningen van Valken, de achterstand van Blokkers weer opgelopen tot 7 punten. Het lijkt er op dat Valken zich neer moet leggen bij een tweede plaats, of Blokkers moet toch nog punten laten liggen.