Valken 3 wint voor tweede keer op rij met 5-0

In prachtig weer mocht Valken 3 vandaag aantreden uit tegen de nummer één na laatst, Victoria O 5. De vorige wedstrijd, ook uit, werd in de laatste minuut gewonnen door een benutte penalty van Nick. Deze was er vandaag niet bij, evenals Michel en Mark. Bas kwam even later en Michael Timmer trok zijn kicksen weer eens aan om Valken 3 te ondersteunen, waardoor en evengoed 13 spelers beschikbaar waren.

I.v.m de Klassieker later op de middag werd de wedstrijd met 2 uur vervroegd van 14:30 naar 12:30. Na de aftrap is Valken de betere ploeg en Victoria probeert voornamelijk met lange ballen onder de druk uit de komen. In tegenstelling tot de vorige keer komt Valken nu wel snel op voorsprong. Roy neemt een corner laag en probeert Rowan te bereiken, die helemaal vrijstaat. Deze mist de bal, maar Niels Kool staat op de goede plek en schiet de bal in het dak van het doel. Lang kan Valken dan ondanks het overwicht geen echt grote kansen creëren, doordat er vaak slordig met het balbezit wordt omgegaan. Vlak voor rust valt de 2-0 alsnog. Wilco haalt de achterlijn met de bal op rechts en legt keurig terug op Marc. Die neemt de bal aan en plaatst hem vervolgens in de rechter bovenhoek.

Na rust wordt de wedstrijd al snel op slot gegooid en opnieuw is Marc het eindstation. Broer Roy verovert de bal op het middenveld en steekt de bal door de verdediging heen. Marc rondt af door de bal hard achter de keeper te schieten. Victoria krijgt daarna ook een paar kleine kansjes via de lange bal en één hele grote. Uit een corner wordt er goed ingekopt, maar kan Jeroen zich tot het uiterste strekken en bokst hij de bal vlak voor de kruising over het doel. Hierbij moet wel gezegd worden dat de kopper een nadrukkelijke duw gaf aan Nobi alvorens zijn hoofd tegen de val te zetten. Valken weet in de tweede helft nog twee keer te scoren. De eerste komt op naam van Michael, die de bal netjes breed gespeeld krijgt van Marc bij een 2 op 1 situatie met hem, Marc en de keeper. Hij kan de bal rustig binnen schuiven in het lege doel. De laatste goal van de dag komt wederom op naam van Marc. Hij krijgt de bal diep, controleert hem en stift hem vervolgens prachtig over de uitgekomen keeper heen.

Zonder heel goed te spelen heeft Valken toch een mooie overwinning bijgeschreven en heeft het al 43 punten uit 18 wedstrijden binnen geharkt. Een zeer mooi puntenaantal dus. Komende week komt WMC 5 op bezoek. Zoals gewoonlijk is om 13:00 de aftrap.