Valken 3 wint na maand pauze gewoon weer

Na een hele maand zonder een wedstrijd te hebben gespeeld, mocht Valken 3 gisteren eindelijk weer het veld op. Op het B-veld was Westfriezen 5 de tegenstander. De eerste twee ontmoetingen tegen de nummer laatst werden door de Valken gewonnen. Door een paar afzeggingen lichte personele problemen, maar gelukkig waren Stijn, Koos en Edwin bereid om ook even de kicksen aan te doen en een potje mee te ballen.

Valken is in de eerste helft de betere van de twee elftallen, maar weet niet echt tot kansen te komen. Het balbezit is er wel, maar de verdediging van Westfriezen is stug en Valken komt er niet zo gemakkelijk door. Meer dan twee kansen kunnen er niet worden genoteerd in de eerste helft. Een schot van Roy vanaf 18 meter wordt door de keeper gepareerd en broertje Marc weet even later 1 op 1 ook niet te scoren. Westfriezen kan er alleen uitkomen met diepe ballen, maar deze zijn of een prooi voor de verdediging of komen in het bereik van Jeroen.

Het opvallendste moment van de eerste helft is na 30 minuten spelen. Roy is fel bij het heroveren van een verloren bal en maakt een sliding van achteren. Het slachtoffer is hier niet van gediend en trapt Roy na in het gezicht. Het resultaat is twee man naar de kant: Roy met geel en zijn tegenstander met rood.

Na rust komt Westfriezen er helemaal niet meer aan te pas. Valken is veel sterker en het is wachten op de 1-0. Na 10 minuten valt eindelijk de openingstreffer. Marc vindt ruimte achter de verdediging en schuift de bal 1 op 1 met de keeper langs hem in de verre hoek. Het beetje verzet dat er nog was is nu echt wel gebroken en het is nu alleen nog de vraag hoe hoog de uitslag wordt. De schade blijft voor Westfriezen beperkt. Nick mag de tweede van de dag aantekenen voor ogen van zoon Daan, die helaas andere dingen interessanter vond en papa dus niet heeft zien scoren. Uit een mooi genomen corner van Robin kan Nick vrij binnen knikken. De derde en tevens laatste van de dag komt op naam van Niels Kool. Via een paar schijven belandt de bal uiteindelijk met een beetje geluk voor zijn linker en krult hij deze in het linker zijnet. De score had nog veel hoger kunnen uitvallen, maar door de vele gemiste opgelegde kansen blijft het bij 3-0.

Een zakelijk overwinning van Valken 3 en opnieuw de 0 voor Jeroen en zijn verdediging. Komende week wacht een tegenstander van een ander kaliber. Voor de derde keer is Blokkers dan de tegenstander. Met een voorsprong van 5 punten kan Blokkers zondag bij winst kampioen worden. Bij winst van Valken wordt het misschien toch nog spannend in deze klasse. Kom dat dus zien! 12:00 is de aftrap in Blokker.