Valken 3 op vechtlust naar overwinning

Met de drie punten tegen Blokkers op zak wist Valken vorige week wat het moest doen om de druk bij Blokkers er op te blijven houden, en dat was winnen. Westfriezen 4 was de tegenstander. De eerste wedstrijd tegen hen werd een 0-0 in Zwaag en de tweede werd uiteindelijk in de slotfase met 5-2 gewonnen thuis. Westfriezen kan bogen op een stugge defensie, die tegen Valken massaal inzakt en waarbij de spitsen loeren op een kansje uit de counter. Valken was dus gewaarschuwd. Zonder Nick, Robin, Jesper en Erwin maar met Edwin Hoffer en Frank Vriend stonden er zondag 14 man klaar om de volgende overwinning binnen te halen.

Valken begint niet goed aan de eerste helft. Veel slordige passes en knullig balverlies leiden er toe dat Westfriezen in het begin de overhand heeft. Tot grote kansen leidt het niet, maar wel tot frustratie bij Valken. Net als het lijkt dat Valken iets meer grip krijgt, wordt eerder vermeldde scenario werkelijkheid. Een diepe bal, spits is weg en die weet Jeroen te passeren voor de 1-0. Valken gooit er daarna een schepje bovenop en Westfriezen zakt rustig in, aangezien hun pas verworven voorsprong. Het nu verkregen overzicht leidt ook tot kansen. Marc schiet twee keer voorlangs en krijgt ook twee keer geen penalty (terecht of niet?), Rowan verprutst een voorzet en afstandsschoten zwaaien af. Voor rust verandert de stand niet meer.

In de rust de afspraak dat Roy meer als schaduwspits gaat fungeren en dat Nobi meer doorschuift. Gelijk na het fluitje voor de tweede helft blijkt dat dit beter werkt. Valken zit overal bovenop en Westfriezen heeft veel meer moeite om nog onder de druk uit te voetballen. Al snel een grote kans na een één tweetje tussen Roy en Rowan. Rowan kan zijn linkerbeen net niet voldoende tegen de bal aanzetten bij een voorzet vanaf rechts en daardoor gaat de bal voorlangs. Uit de grote druk van Valken valt 10 minuten later dan eindelijk de gelijkmaker. Marc dreigt af te kunnen ronden en een verdediger schiet de bal weg. Deze doet dat echter in de verkeerde richting en de bal belandt achter zijn eigen keeper in het doel. Valken blijft daarna doorgaan met pressie zetten en krijgt andere kansen via twee vrije trappen, die beide net naast worden gemikt. Uiteindelijk is het Marc die de bevrijdende 1-2 maakt. Uit een scrimmage op randje 16 belandt de bal ineens voor zijn voeten en zonder aarzelen krult hij de bal in de verre hoek. Westfriezen probeert vervolgens in de laatste 10 minuten nog de gelijkmaker te vinden, maar Valken blijft gevaarlijker. Tot twee keer toe wordt de doorgebroken Marc neergehaald nog voor hij het 16 meter gebied kan bereiken. Twee keer is een vrije trap het enige gevolg en worden er geen kaarten getoond. Gelukkig maakt dit voor de uiteindelijke verdeling van de punten niet meer uit.

Opnieuw een goede teamprestatie van Valken 3, dat heeft laten zien dat de rug gerecht kan worden als het even wat minder gaat. De stand bovenin is nu als volgt:

Valken 3: 55 uit 22
Blokkers 6: 54 uit 21

Valken speelt zondag 21 mei de laatste wedstrijd tegen Strandvogels. Mocht die gewonnen worden, dan moet het wachten op de uitslagen van de twee laatste wedstrijden van Blokkers. Deze speelt op 28 en 31 mei tegen respectievelijk Westfriezen 5 en Spirit 5. Mochten beide wedstrijden dan door Blokkers worden gewonnen, dan kan Blokkers zich kampioen noemen. Wordt er ergens verloren, dan gaat de titel naar Valken. Bij winst en gelijkspel zal Blokkers winnen op doelsaldo. Komende zondag om 13:00 zal Valken er alles aan doen om Blokkers te dwingen tot minimaal 4 punten.