Speciale gasten van het bestuur bij De Valken – Strandvogels

Bij de laatste competitiewedstrijd had het bestuur gasten aan tafel die in relatie staan tot de 40MM en de Gemeenschapsveiling. De 40MM is al tientallen jaren een bekend fenomeen en de Gemeenschapsveiling beleefde dit jaar haar primeur.

Piet Boon en Lizet Vreeker representeerden als voorzitter en secretaris deze zondagmiddag het 40MM-bestuur. De 40MM is zaterdags na Hemelvaartsdag de prachtige sponsorwandeltocht door Venhuizen, Hem, Wijdenes, Oosterleek en Schellinkhout. De opbrengsten worden geheel besteed aan de verschillende projecten die de 40MM ondersteunt in de minder ontwikkelde landen. Piet Boon en Lizet Vreeker benadrukken dat wandelaars niet per se 40km hoeven te wandelen, er zijn diverse korte routes, waarvan deelnemers ook kunnen genieten en tegelijkertijd het goede doel steunen. De gezelligheid bij de wandelaars, de stempelposten en onderweg maken de 40MM tot een waar wandelfeest. Op www.40mm.nl is meer informatie te vinden.

Piet Boon en Lizet Vreeker zetten zich met liefde in voor de 40MM. Iedere gemeente heeft wel een sportvereniging, maar geen enkele andere gemeente heeft de 40MM. Uniek dus. Daar mag Drechterland heel trots op zijn. Maar om zo’n evenement te laten slagen, moeten we als dorpsinwoners zelf meedoen. Het Valken-bestuur roept dan ook haar eigen leden en achterban, van jong tot oud op, om mee te wandelen met de 40MM en daarvoor wat persoonlijke sponsors te zoeken. Het aantal wandelaars is door de jaren heen wat geslonken, omdat – paradoxaal genoeg – er tegenwoordig ook veel mooie andere wandeltochten zijn. De 40MM verdient echter extra belangstelling, omdat iedere stap van een 40MM-wandelaar ook een stapje vooruit betekent op plekken in de wereld waar dat nodig is.

Jan Vreeker had op de Gemeenschapsveiling een ‘VIP-bezoek’ aan de De Valken gekocht. Helaas kon zijn medegast, schoonzoon Mark Borst, niet mee omdat hij met Valken 3 moest voetballen. Wel het beste excuus dat iemand kan hebben natuurlijk. Jan Vreeker was niet alleen een van vele kopers op de geslaagde eerste Gemeenschapsveiling, hij is ook een van de organisatoren. Hij kijkt met voldoening terug op de eerste editie. Veel verenigingen deden al mee en verwacht wordt dat de Gemeenschapsveiling de komende jaren op nog bredere interesse mag rekenen. Dat betekent gezellige avonden met mooie resultaten voor deelnemende organisaties. Zoals bekend mocht SV De Valken dit jaar al een mooi individueel resultaat boeken.

De bestuurspresentatie over De Valken als mooie en belangrijke dorpsverenigingen was voor onze gasten een herkenbaar verhaal. Ook zij zetten zich met enthousiasme en kwaliteit in voor de leefbaarheid van Hem/Venhuizen. En laten we eerlijk zijn, het is een fraai rijtje voor onze gemeente: de 40MM, de Gemeenschapsveiling en De Valken.

Dit jaar telde het bestuur 43 gasten bij wedstrijden van Valken 1 en sinds het nieuwe clubgebouw kwamen er al 154 gasten over de drempel van de bestuurskamer.

Valken 1 sloot met 5-1 winst tegen Strandvogels het
seizoen in stijl af. Het leverde de vierde plek op in de eindstand, goed gedaan. Ook volgend seizoen heeft het bestuur weer vele gasten uit de gevarieerde en omvangrijke achterban van SV De Valken op het oog.

Wie weet zien die gasten het eerste elftal met veel jonge spelers nog hogere ogen gooien in de vierde klasse. We zien er naar uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 04-05-2024
Ochtend
Veronique/Ricardo Bruseker
Middag
Chris Beemster/Thijs Kuip

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Matisse Bekenkamp, 24-04 (14 jaar)
Tristan Dekker, 24-04 (16 jaar)
Wesley Schuitemaker, 24-04 (19 jaar)
Jim Vijn, 24-04 (15 jaar)
Elise Koebrugge, 25-04 (41 jaar)
Dean Laan, 25-04 (16 jaar)
Stijn de Vrieze, 25-04 (14 jaar)
Copyright © 2024 De Valken