Op speciaal verzoek: Helden 2.0 update

Na een inspiratieloze periode werd afgelopen zondag de druk toch weer opgevoerd om eens verslag uit te brengen van datgene wat de helden allemaal uitspoken.

Want ja, ze zijn er nog, het tweede veteranenteam van De Valken. De spoeling is echter iedere week er dun, mede door het wegvallen van weer een aantal spelers. Gelukkig is er enige – regelmatige – aanwas in de vorm van Mark Ruiter, David, Frits Greuter en helpen (oud)spelers van andere teams ons ook.

Tot afgelopen zondag kwamen we drie maal in actie. Eerst voor de beker uit tegen Westfriezen. Vervolgens de eerste competitiewedstrijd in De Weere tegen het sterke DWB. Als derde speelden we thuis tegen MOC.
Hier hadden eigenlijk nog twee wedstrijden bij moeten staan. Echter, het eerste bekertreffen werd een reglementaire nederlaag (2-0 Woudia) ivm te weinig spelers, het derde bekerduel tegen Always Forward werd niet meer gespeeld omdat Woudia zeker was van poulewinst.

De drie gespeelde duels leverden ons twee overwinning en 1 nederlaag op. Na de zomerstop op het spekgladde kunstgrasveld wonnen we met 2-3. Met dank aan de inzet van de veteranen van het 2e: Lennard (die maakte ze alledrie) en Tjade. Tevens konden we voor het eerst kennis maken met de kunsten van David. Trainingsloze zomer, dus iedereen het vervolg van de week zo stijf als een splank.

Twee weken daarna de start van de competitie. We konden direct aan de bak. Uit tegen DWB, al jarenlang een goed spelende formatie die altijd meedoen om de titel (zowel competitie als beker). Met hulp van Mark, Koos, Bas en Michel Hoffer van het derde boden we goed partij. Zelf een 1-0 voorsprong met rust na een prima goal van Michel. Na rust herstelt DWB zich en komen ze via 1-1 op een 2-1 voorsprong. Daarna krijgen wij dé kans op de gelijkmaker, in de daarop volgende counter flitst de thuisploeg echter naar 3-1. Over en uit, alhoewel, in de slotseconden maakt Bas nog de aansluitingstreffer. Helaas net te laat. Maar we kunnen met opgeheven hoofd terug naar Hem.

Het vervolg is tegen MOC. Niet echt een hoogvlieger, maar daarmee is niet gezegd dat wij er wel even over heen walsen. Ze hebben ons vorig jaar ook zomaar eens met 5-1 verslagen. Dat lukt ze vandaag geen moment. Vanaf minuut 1 tot minuut 60 is het Valken wat de klok slaat. Voor rust maakt Dennis twee prima goals, MOC mag nog even wat terug doen, dus we rusten met 2-1. Na rust is het bal: De ene na de andere goal: Dennis, Remco (2x), David en Martin brengen de eindstand op 7-1.

Met een goed gevoel gingen we dan ook afgelopen zondag naar Blokker om het daar op het kurkkunstgras op te nemen de tegen de plaatselijke veteranen. Wat een goed veld overigens. Spikssplintertjenieuw, geen water wat het kurk eruit gedreven heeft, en gewoon twee kontjes hoog kunstgras. Prima te doen. Ik zal u niet vermoeien met de spelers die er niet waren, we moesten het gewoon doen met de mannen die er wel waren, inclusief Rens, Frits en Erwin Feller die ons vandaag kwam helpen. Blokkers, een ploeg met de meeste mannen echt op leeftijd en voorin een paar supersnelle goede voetballers. Da’s aanpoten voor de achterste linie bestaande uit Ivo, Michel, Frits en Erwin R. De backs kregen prima rugdekking van Ivo en Michel dus eigenlijk stond het als een huis. We komen dan ook uit de eerste de beste spatzuivere aanval op 0-1. Rens wint zijn duel aan de zijlijn, speelt Martin aan, die kaatst met Remco. Laatstgenoemde stuurt Jaap-Jan richtin goal. Zijn schot is snoeihard en gaat tussen de handen van de keeper door de goal in. Da’s de ruststand.

Na rust wordt het spel wat minder en komt Blokkers terecht op 1-1. Hierna is het tijd voor de trucendoos van David. Hij stormt na een mooie counter richting goalie. Deze komt net op tijd z’n doel uit om het schot van David te keren. In de rebound staat Martin echter klaar die vanaf 25 meter de bal over de spartelende keeper de kruising in tilt. Blokkers probeert het met de moed der wanhoop nog, raakt paal en lat, maar de punten gaan heerlijk gestolen mee naar Hem!

Zo de kop is er af. We zijn weer begonnen, het begin is goed!