DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Valken 1 pakt derde overwinning op rij tegen Oosthuizen

Bij het lezen van het competitieprogramma werd rekening gehouden met een eerste thuiswedstrijd op 15 oktober in herfstweer, maar het zou een prachtige zonnige en warme dag worden. Valken 1 trad aan tegen Oosthuizen. De wedstrijd laat zich niet heel makkelijk typeren. Aan de ene kant gebeurde er eigenlijk niet zoveel. Valken had een overwicht op de tegenstander en controleerde de wedstrijd. Er werden geen kansen weggegeven, maar er kwamen ook niet heel veel kansen voor het doel van Oosthuizen. Aan de andere kant werd het uiteindelijk wel maar liefst 4-0, te danken aan een slotfase waarin Valken het krachtsverschil nog even overtuigend aantoonde.

De vaste supporter ziet dat het elftal van Martin Glim aan ervaring en vastigheid heeft gewonnen ten opzichte van het vorige seizoen. De bepalende spelers spelen nu al wat langer op het niveau van het eerste elftal en ze weten elkaar in het veld goed te vinden, zowel in het spel als in de omgang met elkaar. De mooiste goal is hiervan een voorbeeld. Roan Groot speelt zich vrij op het middenveld en geeft een geweldige pass op Erik Appelman, die de bal net over zijn verdediger ziet gaan, vervolgens die verdediger uitschakelt door naar binnen te trekken en direct uit te halen. Het was de bevrijdende 2-0, vrij laat in de wedstrijd.

Tot dat moment zag het er wel naar uit dat Valken hoe dan ook zou gaan winnen. Het was in de eerste helft op 1-0 gekomen via diezelfde Erik Appelman die de door balsponsor Ton de Wit geschonken wedstrijdbal bij een vrije trap van Sam Vroling bij de tweede paal eenvoudig kon binnentikken omdat Oosthuizen de bal niet goed verwerkte. Maar met deze minimale voorsprong weet je het nooit. In de tweede helft kwam Oosthuizen toch een paar keer in de buurt van het doel van Mike Hoffer, maar uiteindelijk kon de zwart-witte formatie niet scoren.

Dat deed Valken dus nog wel in het laatste kwartier en zo werd de voorsprong uitgebouwd. Eerst met de al beschreven goal van Erik Appelman en daarna scoorde Jeroen Bosch, die een goede wedstrijd speelde. Na een stevige overtreding op Kor Mantel ging de bal nog op de stip. Aanvoerder Niels Timmer mocht, met als decor een grote supportersgroep achter het hek en bij de kantine, de 4-0 overtuigend binnenschieten, waarbij met een schijnbeweging vooraf de keeper de verkeerde hoek werd opgestuurd.

Erik Appelman werd als tweevoudig doelpuntenmaker tot ‘man of the match’ uitgeroepen en dat is natuurlijk erg leuk voor hem na een seizoen zonder voetbal wegens blessures. Maar er waren meer spelers die een prima wedstrijd op de mat legden. Zo komt bijvoorbeeld Joris Molenaar, zo jong als hij nog is, steeds beter uit de verf met overtuigende rushes naar voren en bovendien een gevaarlijke kopbal in de eerste helft die voorlangs ging.

Valken 1 sluipt naar de top, schrijft het Noordhollands Dagblad vandaag. Dat is ook zo met 9 uit 3. Nu komt dus een belangrijke fase, waarin Valken moet laten zien dat het elftal kan omgaan met de positie bovenin de vierde klasse C. Volgende week is RKEDO de eerstvolgende tegenstander die Valken punten gaat proberen af te snoepen. RKEDO verloor van Zwaagdijk en zal getergd aan de aftrap staan.

Na afloop werd in een uitstekende sfeer nagepraat over de overwinning van Valken 1, maar ook over de winst van het eerste handbalteam, in een drukke kantine, waar de band Midlife een muzikaal optreden verzorgde. Het bestuur van De Valken had op de Gemeenschapsveiling dit als veilingkavel aangeboden optreden gekocht en dat werd een schot in de roos. Een prima band, die er enthousiast tegenaan ging met aansprekende nummers. Vele Valkenliefhebbers uit alle generaties genoten. Dank aan alle vrijwilligers die er deze dag keihard tegenaan gingen om het iedereen naar de zin te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Lizanne Bousma, 19-04 (25 jaar)
Amy Haakman, 19-04 (34 jaar)
Wouter Laan, 19-04 (25 jaar)
Linda Wagemans, 19-04 (51 jaar)
Just De Lange, 20-04 (12 jaar)
Silvan Par?, 20-04 (12 jaar)
Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Lennard Groot, 21-04 (47 jaar)
Henk Wilderink, 21-04 (78 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com