Stroef Valken wint maar net aan van RKVV Zwaagdijk

Valken 1 stond tegen RKVV Zwaagdijk voor de opdracht om veel te scoren. Als ploegen aan het einde van de competitie op gelijke hoogte staan is het doelsaldo beslissend voor het kampioenschap. Valken is daarbij duidelijk in het nadeel ten opzichte van VVS ’46 en HSV Sport 1889. Maar mag je verwachten dat een elftal dat zo’n achterstand in doelsaldo niet voor niets heeft opgelopen in eens twee wedstrijden 8 tot 10 keer de trekker overhaalt? Nee dus. Het werd maar heel stroef 3-2 en Valken moet zich tevreden stellen met de drie punten.

Voor aanvang van de wedstrijd werden assistent-grensrechters Theo Visser en Frank Bosma nog in het zonnetje gezet als dank voor hun trouwe diensten. Volgend seizoen zal Chris Hoogland als vaste kracht bij het eerste langs de lijn staan met de vlag.

Voetballen met Pinksteren is voor Hem/Venhuizen niet ideaal. De aandacht gaat uit naar andere zaken. Zo vinden diverse mensen de Kermis en aanverwante zaken best leuk. Volgende week is het kermis in Opmeer, dus ook op dat punt komen alle ploegen met dezelfde omstandigheden in aanraking. Toch ging Valken fanatiek van start. Het probleem voor Valken leek meer dat het elftal te graag doelpunten wilde maken, waardoor er tot aan de goal niet goed gevoetbald werd. “Ga voetballen”, riep trainer/coach Martin Glim enkele keren en dat geeft aan dat het spel niet werd uitgevoerd zoals vooraf bedoeld.

Het duurde ook vrij lang voordat de eerste treffer viel, een frommelgoal van Koen Vroling. De 2-0 was ook al een doelpoging in twee instanties, van Alain de Leth. Dat leek even een aanzet tot meer, maar al heel snel scoorde Zwaagdijk tegen met een prachtige knal. En door verdedigend geschutter volgde zelfs nog voor rust de gelijkmaker. Toen was wel duidelijk dat het niet meer om veel scoren ging, maar om winnen alleen.

Gelukkig had Mike Hoffer na rust een prachtige redding waarmee hij een achterstand wist te voorkomen. Als keeper heeft Mike Hoffer een prima seizoen. Vorige keer had hij tegen HSV Sport 1889 uit helaas een misser. Maar de vaste kijkers kunnen zich vele reddingen herinneren die op cruciale momenten in de wedstrijd werden verricht. Onder de streep heeft Mike Hoffer zeker aan de punten van Valken 1 een bijdrage geleverd.

In de tweede helft scoorde Roan Groot nog overtuigend met een kopbal na een sterke voorzet uit een vrije trap van Christian Steenkamp. Jeroen Bosch zag een machtig schot nog uit de kruising geranseld door de Zwaagdijk-keeper en zo moest Valken met de minimale overwinning aan het einde genoegen nemen.

Helemaal zuur was de afloop niet, omdat HSV Sport 1889 met 3-0 verloor van Kwiek ’78 en VVS ’46 gelijkspeelde tegen Always Forward. In de laatste speelronde heeft VVS ’46 de meeste kans. Het staat gelijk met Valken maar met voor Valken 7 doelpunten nadelig in het saldo. Voor HSV Sport 1889 moet volgende week wel heel veel meezitten om nog kampioen te worden. Wat een ontknoping en spanning tot het laatst!