KAMPIOENEN !!!! De Veteranen 1

Op zondag 20 mei zijn de heren van Veteranen 1 kampioen geworden in de 35+ competitie.

De afgelopen 2 weken waren belangrijke en leuke potten voetbal tegen het sterke SEW waarbij een keer (onterecht) werd gewonnen en een keer (onterecht) werd verloren. Dat het leefde bij SEW bleek wel uit de programmaboekjes wat men had laten drukken voor de uitwedstrijd.

Vandaag werd het kampioenschap binnengehaald op eigen veld tegen de nummer 2, De Rijp. Het was een zware pot. Niet zozeer dat de tegenstander sterk was, maar een (groot) gedeelte van ons eigen team had er al een barre kermisavond op zitten. Dit was helaas te zien binnen de lijnen. Vooral onze spits bakte er helemaal niets van.

De wedstrijd dan; ondanks de katers controleerden wij de wedstrijd. De Rijp stond met de kont tegen de krib, dus moesten we door snel positiespel rond hun 16 meter, er doorheen zien te komen. Dit lukte niet want het tempo lag veel te laag. Onze uitstekende doelman Dennis had de eerste 10 minuten geen bal gehad. Door miscommunicatie viel de bal tussen Jan en Rick in en wist de spits van De Rijp de knap 0-1 te maken, dus kon Dennis de eerste bal die hij op doel kreeg, uit het net vissen.

Hierdoor lieten wij ons echter niet uit het veld slaan. Een aanval via Jeroen op de rechterkant kwam middels een ware scrimmage voor de voeten van Jos, die de bal in een keer in de verre hoek plaatste. Dit was overigens de 1e knappe actie van Jos.

In de 34ste minuut kwam Karim hard in op de links buiten van De Rijp en werd door scheidsrechter Kryn de Groot naar de strafbank gewezen. Uit de daaropvolgende vrije trap viel helaas de 1-2 door een mooie kopbal. Zo gingen wij de rust in met een achterstand.

De 2e helft, wij waren ervan overtuigd dat wij moesten winnen. Als we iets meer arbeid zouden leveren dan zou het goed moeten komen. De eerste kans was echter voor De Rijp. Gelukkig wist doelman Dennis middels een katachtige redding de boel de redden! (een 1-3 achterstand had immers niet “gezellig” zijn geweest, om het maar even in kermis termen te verwoorden).

Uit de daaropvolgende aanval van ons wist onze Rick met een prachtige harde kopbal de 2-2 te maken. Niet veel later via mooi combinatievoetbal wist John de 3-2 te maken door een harde pegel uit de 2e lijn. Dus viel het kwartje binnen 5 minuten onze kant op. Frank Hand had nog kans om de boel in het slot te gooien, maar zijn schot ging net voorlangs. Met nog 5 minuten op de klok wist Jos middels goed wegdraaien bij zijn tegenstander de bal hard in de lange hoek te schieten 4-2. Waarbij Rick zei; “een prachtige bekroning op je slechtste wedstrijd ooit”.

KAMPIOEN!!!!! Even met z’n allen op de foto en door naar de kermis alwaar het bier zich weer goed liet smaken. Samenvattend; een mooi en leuk seizoen met een gemiddelde leeftijd van ruim 40+ waarbij vaak leuk voetbal te zien is. Uiteraard hopen wij dat dit een voorbode is voor Valken 1…