Valken 1 verliest in Spierdijk van effectief St. George

Met een goede overwinning op zak tegen Victoria O, reisde Valken 1 met vertrouwen af naar Spierdijk. Daar wachtte echter een geduchte tegenstander, St. George, waar dit seizoen trainer Ricardo Appelman actief is. Vorig jaar speelde St. George nog in de derde klasse en in confrontaties tussen derde- en vierdeklassers is meestal het niveauverschil ook wel te zien. Valken 1 liet echter zien dat het in de vierde klasse niet onder hoeft te doen voor St. George. Maar als het gaat om het benutten van kansen deed St. George het beter dan Valken. Zodoende viste Valken met een 2-0 nederlaag achter het net.

De wedstrijd begon wat rommelig van beide kanten. Met een schot net over zorgde Alain de Leth voor het eerste gevaar. Daarna bracht Sam Vroling Kor Mantel in een mooie positie voor een goede voorzet, maar helaas belandde de kopbal van Roan Groot in de handen van de keeper. Zo stichtte Valken nog wel meer gevaar, bijvoorbeeld via Koen Vroling en Erik Appelman, wiens gevaarlijke schot net naast de verkeerde kant van de paal ging. St. George opende in de eerste helft de score, al was dat in de ogen van de Valken-supporters tegen de verhouding in. Ondanks een goed schot van Sam Vroling en een kopbal van Erik Appelman, kon Valken voor rust geen gelijkmaker laten aantekenen.

In de tweede helft speelde het spel zich aanvankelijk af tussen de strafschopgebieden, maar voor de doelen leverde dat nauwelijks iets op. Gaandeweg creƫerde Valken wel weer kansen. Zo belandde een wat afzwaaiende voorzet van Kor Mantel op de bovenkant van de lat. Valken deed er van alles aan om St. George te verschalken, maar het kwam er niet van. Integendeel, ineens was daar St. George met de tweede tegengoal en daarmee was het voor Valken over en uit in Spierdijk.

Teleurgesteld keerde Valken huiswaarts, met na drie wedstrijden evenzoveel punten. Na de soepele start vorig seizoen, is het wel even wennen dat het nu een stuk moeizamer gaat. Maar het is bekend dat het elftal noodgedwongen wijzigingen heeft ondergaan en enkele behoorlijk jonge spelers in het elftal zijn gekomen. Dat vraagt enig geduld. Volgende week volgt weer een nieuwe uitdaging met de thuiswedstrijd tegen Strandvogels.