Valken 1 sleept prachtige winst op Dynamo uit het vuur

Hoe moet je de wedstrijd ingaan tegen de koploper als je zelf nog maar nauwelijks punten hebt gehaald? Angst is een slechte raadgever, dus angstig speelde Valken 1 dan ook niet tegen Dynamo in Ursem. Wel wat defensiever dan normaal, maar nog altijd met het oog op het creëren van kansen. Het zou een duel worden vol van strijd en spanning, waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Maar Valken 1 pakte de winst, met 1-2!

Het eerste doelpunt werd gescoord door Valken, vlak nadat Dynamo een enorme kans gemist had en de bal net naast zag gaan. Sammy Koster had een hele goede actie op de linkerflank en legde terug op Alain de Leth. De jonge spits beroerde de bal op vaardige wijze en kon daarna de bal in de verre hoek schuiven. Keeper Tames Karsten kwam daarna twee keer sterk in beeld met een goede redding in de korte hoek en zelfs een geweldige redding op de lijn bij een zo goed als zekere gelijkmaker. Helaas volgde de gelijkmaker nog wel vlak voor rust. Uit een corner werd de bal voor doel gekopt en eenvoudig binnengewerkt. Dat was een domper.

In de tweede helft was te zien dat Valken door de tegentreffer niet van slag was geraakt. Met veel energie en bij vlagen goed spel werd gestreden voor de overwinning. Dan moest er natuurlijk wel gescoord worden, maar die verantwoordelijkheid was Alain de Leth deze middag wel toevertrouwd. De hardwerkende spits werd ineens in alle vrijheid aangespeeld en behield de rust oog in oog met de doelman van Dynamo, die de bal nog wel tegen zijn lichaam kreeg maar hem toch over de lijn zag stuiteren.

Hierna moest alles op alles gezet worden om de overwinning veilig te stellen. En dat zou gebeuren. Koos Keuning viel in voor Kenny Koster, de ene strijder voor de andere. Met nog extra invallers, maar bovenal achterin een sterk optreden van de hele defensie: Joris Molenaar, Roan Groot, Glenn Bot en Mike Groot slaagde Dynamo er niet in om nogmaals op gelijke hoogte te komen. Valken was nog dicht bij een grotere voorsprong met een bekeken schot van Sam Vroling, die even later een vrije trap net naast schoot.

Het laatste fluitsignaal was een opluchting. In alle opzichten snakte Valken 1 naar deze overwinning en het is dan een prachtige beloning als de voorbereiding op en inzet tijdens de wedstrijd resultaat opleveren. Weliswaar schiet Valken 1 nog niet omhoog op de ranglijst, maar veel belangrijker is het besef dat er met de huidige selectie in iedere wedstrijd kansen op succes zijn. Weliswaar herbergt het elftal zichtbaar minder kwaliteit in zich dan vorig jaar, maar kwaliteit is maar één van de succesfactoren. Met vertrouwen kan dan ook toegewerkt worden naar de eerstkomende duels. Valken 1 treedt op 18 november aan tegen WMC. Na dit thuisduel volgt in de kantine een gezellige herfstborrel met heus bockbier van de tap. Het zou geweldig zijn als Valken 1 er met een goede wedstrijd voor kan zorgen dat de kantine daarna volstroomt voor een gezellige nazit.