Valken loopt tegen HSV Sport 1889 een zure nederlaag op

Over de N23 naar de uitwedstrijd tegen HSV Sport 1889 gaat tegenwoordig bijna net zo snel als naar het eigen complex aan de Koggeweg. Helaas zat het Valken op het zware veld in de Risdam wel tegen. Zelf in de eerste helft veel kansen missen en pardoes op een 2-0 achterstand komen. Na rust ijzersterk terugknokken met prachtige doelpunten, maar vlak voor tijd toch nog tegen een nederlaag aanlopen met een
gelukkig schot van HSV Sport. Wat een pech!

De eerste grote kans in de wedstrijd was voor Alain de Leth, maar die raakte de bal te zacht. Daarna volgden flinke kopkansen voor Joris Molenaar, waarbij het geluk een beetje ontbrak. Ondertussen had Tim Stammes nog een heerlijk boogpassje op Lennard Groot van zijn voet laten komen. Maar hoe dan ook: geen doelpunten. HSV Sport deed dat veel beter. Kort achter elkaar scoorde de Hoornse ploeg twee keer. Bij de eerste goal kon Tames Karsten aanvankelijk nog een bal uit de korte hoek duiken maar daarna volgde toch nog de afronding en bij de tweede goal had de doelpuntenmaker alle vrijheid om de bal keihard in het doel te jagen: 2-0 bij rust. Overigens werd ten onrechte nog een treffer van Niels Fine afgekeurd omdat hij buitenspel zou hebben gestaan.

Na rust veerde Valken direct op. Sam Vroling knalde met een fenomenaal afstandsschot de bal tegen de touwen en zo stond het al na één minuut 2-1. Alles was nog mogelijk. Valken legde veel energie in de wedstrijd en zette HSV Sport onder druk. Nadat al eerder een bal tegen de lat was geschoten, beproefde Tim Stammes zijn geluk met een loepzuivere schuiver vanaf 20 meter, die in de verre hoek verdween: 2-2!

De wedstrijd vloog op en neer in de slotfase, waarbij Valken toch nog het onderspit zou delven. Met wat gerust een ‘zondagsschot’ genoemd mag worden, werd de bal van grote afstand geschoten net buiten bereik van Tames Karsten, die de bal via de lat in het doel zag belanden. Op de een of andere manier zit het Valken 1 dit seizoen ook echt niet mee. Het is even niet anders. Volgende week de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen Woudia.