Valken scoort driepunter tegen RKEDO tegen de verhouding in

Tegen RKEDO had Valken 1 grote moeite om voetballend goed voor de dag te komen. Wéér – om wisselende redenen – ontbraken enige basisspelers. Het elftal werd voortdurend teruggedrongen op eigen helft en wist maar nauwelijks zelf voor het doel van de tegenstander te komen. Toch zou Valken aan het langste eind trekken. Invaller Rick Boon profiteerde in de slotfase maximaal van een twijfelactie van de RKEDO-keeper op de rand van de zestienmeter en rondde beheerst af. De 1-0 overwinning smaakte voor Valken heel lekker. De mindere zijn, maar toch de maximale driepunter binnenslepen.

In de eerste helft stichtte RKEDO het nodige gevaar in het Valken-strafschopgebied. De lat werd geraakt, maar ook verrichte doelman Tom Besseling enige reddingen waaronder een hele miraculeuze op de lijn. Valken was dicht bij de openingstreffer toen Kor Mantel zich vrijspeelde en van afstand schitterend uithaalde. Helaas belandde dit geboogde, vallende schot ook op de lat. Al met al bleef het tot aan de rust 0-0 en daar mocht zeker Valken niet over klagen.

Na rust bleef het een duel dat niet echt ontbrandde. RKEDO voetbalde beter, maar slaagde er niet in om de betere prestatie in doelpunten tot uitdrukking te brengen. Zelfs een niet te missen kopkans werd niet benut en eindigde wederom op de lat. Het zat Valken duidelijk mee op deze zonnige zondagmiddag, die nog zou eindigen met de gezellige viering van mooie handbalkampioenschappen. Maar er kon ook een overwinning van Valken op voetbalgebied gevierd worden, omdat Rick Boon goed doorzette bij een bal richting doel waar de RKEDO-keeper even niet meer wist wat te doen en vervolgens vergat de bal weg te knallen. De Valken-aanvaller greep deze buitenkans ten volle aan en bleef opvallend rustig in de afronding: 1-0. Ach, met zoveel tegenslag dit seizoen mag het ook wel een keer meezitten.