Prima seizoensopening van Valken 1 tegen Woudia

Valken 1 is sterk uit de startblokken gekomen in de competitie vierde klasse C. Met 5-2 werd Woudia overtuigend verslagen. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, was lange tijd onduidelijk hoe de wedstrijd zou eindigen. Maar uiteindelijk was op de ruime overwinning niets af te dingen. In de tweede helft maakte Valken de dienst uit.

Kort na de aftrap stond het al in ‘no time’ 3-1. Remon Leeuw wist twee keer te scoren en met een prachtig afstandschot kwam Woudia terug tot 2-1. Daarna was Valken opnieuw doeltreffend met Rick Boon die succesvol afrondde na een mislukte doelpoging van Giel Besseling. Valken zette niet door bij 3-1, maar liet Woudia in zijn spel komen. De ploeg uit Westwoud werd steeds gevaarlijker en raakte lat en paal. Valken verprutste zelf nog een enorme kans doordat Remon Leeuw eerst besluiteloos was toen hij alleen op de keeper afging en daarna een slordige voorzet gaf, waardoor Giel Besseling niet meer lekker kon uithalen. Woudia kwam wel tot een doelpunt na een mislukte inworp van Valken en de 3-2 ruststand beloofde nog een spannende tweede helft.

Valken pakte het weer goed op na rust. Achterin werd koelbloedig verdedigd en er was een zorgvuldige aanvalsopbouw. Het zag er bij vlagen oogstrelend uit, waarbij het spel goed werd verdeeld. Er was alleen één probleem: de bevrijdende treffer bleef uit. Gelukkig werd de bekende hiermee samenhangende voetbalwet op deze stralende zondag niet nageleefd en kon Woudia geen gelijkmaker produceren. In de slotfase zette Valken de puntjes op de i. Remon Leeuw liet zijn derde doelpunt aantekenen nadat Kor Mantel hem vrij voor de keeper zette. En even later leverde Kor Mantel ook de assist bij het vijfde doelpunt dat werd gemaakt door invaller Jelle Boon, die kort daarvoor al de bal keihard tegen de lat kopte.

Remon Leeuw werd dankzij zijn hattrick en nog meer goede acties op de rechtervleugel terecht tot ‘man of the match’ verkozen. Een prima begin voor Valken 1, dat trouwens best veel jonge spelers kent, van wie Remon Leeuw en Jeremy Vreeker tegen Woudia mooie dingen lieten zien. Met Roan Groot, Niels Timmer, Christian Wognum, Kor Mantel, Sam Vroling en Mike Groot zijn er ook ervaren krachten. Het spel oogt ‘aan de bal’ al behoorlijk goed terwijl het lijkt dat het nog wel beter kan ook, want af en toe zijn de passes en afronding nogal slordig en worden teveel duels wat halfbakken aangegaan. Maar niet gezeurd: goed gespeeld, drie punten! Volgende week mag Valken uit tegen Sint George laten zien of het team van trainer/coach René Bierdrager nog meer in petto heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Jan Koster, 27-06 (60 jaar)
Nordin van der Werff, 27-06 (17 jaar)
Copyright © 2024 De Valken