Valken zonder veel moeite naar 0-5 tegen RKEDO

Na twee verloren duels, ging Valken 1 in De Goorn tegen RKEDO op jacht naar punten. Daarbij werd Valken door RKEDO behoorlijk in het zadel geholpen. De keeper taxeerde een vrije trap van Kor Mantel helemaal verkeerd, waardoor Roan Groot de slechts getoucheerde bal over de lijn kon tikken. Daarna volgde bij een vrije trap van opnieuw Kor Mantel een ongelukkige kopbal van een RKEDO-speler die met een fraaie boog onder de lat belandde. Zo kwam Valken gemakkelijk aan de 0-2, al moest Loek Groot in de eerste minuten al een keer een wereldredding verrichten om de achterstand te voorkomen. Valken speelde in de eerste helft overigens best stroef in vergelijking met het soepele spel dat eerder in het seizoen al vaker is vertoond. Met schoten van Remon Leeuw en Sam Vroling kwam er nog een beetje gevaar, maar ook RKEDO had net zo goed een treffer kunnen maken toen de ver uitgekomen Loek Groot werd gepasseerd maar de bal gelukkig voorlangs gleed.

Ook in de tweede helft was het direct lastig voor Valken, maar Christian Wognum wist met een fraaie duikactie de bal weg te koppen en daarmee een tegentreffer op een vervelend moment te voorkomen. Daarna was het wel de beurt aan Valken, dat steeds beter ging spelen. Rick Boon had een flitsende passeerbeweging op links en zette goed door tot op de achterlijn. De vakkundig teruggelegde bal was voor Jeremy Vreeker, voor wie het een koud kunstje was om in te tikken. Rick Boon zelf maakte nog de 0-4 na een bekeken dieptebal van Sam Vroling en 0-5, waarbij het leek of hij bedoelde de bal terug te leggen maar het werd een direct schot op goal. Eigenlijk had Rick Boon nog een derde treffer kunnen maken. Ondertussen zag het publiek fraaie acties van Jeremy Vreeker en Remon Leeuw, waarbij de RKEDO-keeper reddend kon optreden. Ook liet Loek Groot met bekwame reddingen nog een paar keer zien dat zijn vertrouwen onder de lat groeiende is.

Een prima overwinning dus voor Valken, dat zich keurig nestelde op de vierde plek in de Vierde Klasse C en nu twee thuiswedstrijden voor de boeg heeft.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken