Valken moet het doen met een punt tegen Oosthuizen

Het was een prachtige droge middag op het Valkencomplex,, maar toch regende het. Rara, hoe kan dat? We hebben het dan over de regen aan kansen die Valken 1 kreeg in het duel tegen Oosthuizen. Een niet te tellen hoeveelheid kansen, vooral in de tweede helft, leverde Valken uiteindelijk maar 1 doelpunt op. Vlak voor tijd maakte Jeremy Vreeker vanaf de penaltystip na geconstateerd hands beheerst de gelijkmaker. Daarna was er geen tijd meer voor alsnog een winnende treffer.

Aan de eerste thuiswedstrijd in de competitie ging een minuut stilte vooraf om Hans Keetman te gedenken, erelid en topvrijwilliger bij De Valken, overleden op 68-jarige leeftijd in juli. In het begin van de wedstrijd moest Tom Besseling al reddend optreden bij een uitbraak van Oosthuizen. Daarna kreeg Valken grote kansen voor Jeremy Vreeker (op de lat) en Joris Molenaar (via de keeper ook op de lat). Oosthuizen opende de score, nadat vlak daarvoor Tom Besseling wederom een knappe redding had. Het doelpunt was fraai vanwege de omhaal, waarbij Valken verdedigend niet goed stond opgesteld. Na het doelpunt was het Valken dat het heft in handen nam. Rick Boon had de hoek voor het uitzoeken maar schoot tegen de keeper, Jeremy Vreeker schoot de bal tegen de paal uit een vrije trap en er waren nog wel meer mogelijkheden, maar het bleef 0-1 tot de rust.

Na rust kwam Oosthuizen er niet meer aan te pas. Maar de verdediging en de keeper deden er alles aan om de gelijkmaker te voorkomen, dat mag ook een prestatie van formaat genoemd worden. Vooral een redding op de lijn na een gerichte kopbal van Rick Boon was miraculeus. Schoten van Daan van de Akker, Jelle Boon, Kor Mantel, Mike Groot, noem maar op. Allemaal zonder succes omdat of de keeper de bal keerde, of een verdediger het schot kraakte of de paal in de weg stond. Roan Groot werkte de bal nog wel over de doellijn, maar dat doelpunt werd wegens het duwen van de keeper afgekeurd, waar weinig tegen in te brengen viel. Het leek alsof Valken tot het donker had kunnen spelen en dan nog geen doelpunt zou maken. Maar gelukkig volgde plotseling die penalty in de absolute slotfase en werd het nog een gelijkspel. Dat daarmee afgedwongen punt is dikverdiend en een klein beetje gerechtigheid. Het veldspel was zeer energiek en verzorgd en interessant voor het publiek. Het ontbrak alleen aan een slagvaardige afronding en dat vraagt binnen de groep nog wel om een analyse, want als je zoveel kansen krijgt moet je er meer uit halen. Wie weet gaat dat tegen St. George beter lukken en dan komt het wel goed. Teleurstelling verwerken en volgende week weer volle bak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Guusje Lakeman, 12-07 (12 jaar)
Wilco Kenter, 13-07 (40 jaar)
Jort Besseling, 14-07 (18 jaar)
Jinde Bos, 15-07 (14 jaar)
Rein Groot, 15-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken