Valken blijft steken op 2-2 in uitwedstrijd tegen Kwiek 78

Om diverse redenen ontbraken enkele basisspelers van Valken 1 aan de aftrap tegen Kwiek 78 in Avenhorn. De vervangers waren jong en onervaren, dus het is niet vreemd dat daardoor het elftal aan kracht inboette. Achterin lukte het over het algemeen vrij aardig de problemen de baas te blijven, maar voorin was de aanvalsline ogenschijnlijk wel te licht. Helaas kende Valken in de eerste helft bovendien veel tegenslag, omdat zowel Stan Degeling als Joris Molenaar naar de kant moesten met een blessure. Sowieso had Piet Portegies in zijn rol als verzorger een hele drukke middag. Na een wat rommelige eerste helft met doelpunten, speelde Valken beter in de tweede helft zonder doelpunten. Zo werd het 2-2 en moest Valken genoegen nemen met een punt.

Valken kwam wel tweemaal op voorsprong. Eerst door een schitterend schot van Kor Mantel na een afgemeten assist van Kenny Koster. Daarna werd het eerst 1-1, maar kreeg Valken vervolgens een penalty die beheerst genomen werd door Jeremy Vreeker, die gaandeweg steeds beter in zijn spel kwam. Maar ook de tweede voorsprong ging verloren. Vlak voor rust was er een verre vrije trap, waarmee Kwiek 78 gevaar wist te stichten in het zestienmetergebied en helaas voor Valken en zijn trouwe aanhang ook doeltreffend werd. De ruststand 2-2 zou de eindstand blijven in een tweede helft, terwijl het inmiddels onophoudelijk regende en de spelers zelf, het kunstgrasveld en de bal kletsnat werden. Met al die nattigheid werd het steeds moeilijker om goed te voetballen.

In de tweede helft had Valken de wedstrijd wel naar zich toe kunnen trekken. Het team was toch wel beter dan Kwiek 78, maar het zat niet helemaal mee bij schoten van flinke afstand van Kor Mantel en Remon Leeuw. Remon Leeuw had daarvoor ook al een doelpunt kunnen maken in alle vrijheid met alleen nog de keeper voor zich, maar hij schoof de bal voorlangs. Het valt op dat de aanvallers van Valken de bal wel graag aangespeeld willen hebben, maar veel minder vastberaden zijn om diezelfde bal het doel in te werken. Volgende week speelt Valken thuis tegen MOC en hopelijk zijn dan weer alle spelers beschikbaar om in het rood-groen ten strijde te trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken