Valken 1 zet zegereeks voort tegen Woudia

Valken 1 is al enige tijd op dreef en rijgt de winstpartijen aaneen. Dat gebeurde met 3-1 ook tegen Woudia, op een complex dat absolute klasse uitstraalde. De tribune met de kuipstoeltjes in clubkleuren werd feestelijk geopend, de robotmaaier doet zijn werk met de week beter, de lijnen waren prima zichtbaar, er was een mooie publieke opkomst, met een BBQ-feest na afloop en springkussen voor de jeugd, er was een grote groep Kanjers van de Week en er werd gevoetbald en op het buitenveld gehandbald. Er zullen nog diverse berichten op de website over deze zonovergoten dag verschijnen, maar nu eerst de wedstrijd zelf.

Onder aanmoediging van de Kanjers van de Week kwamen de spelers het strakke veld op. In de beginfase waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar ineens was daar Rick Boon die door een ongelukkige terugspeelbal plotseling oog in oog met de keeper stond en het keurig afrondde: 1-0. Op de linkerkant had Stan Degeling even later een paar prachtige passeeracties achter elkaar en een goede voorzet, maar Kor Mantels schot werd gekraakt. Alle opa’s en oma’s van Stan Degeling konden het zien vanaf de tribune. Dus ook Piet en Greet Degeling, toch mooi dat onze ereleden dit samen van nabij mochten beleven. Even later had Kor Mantel beter de bal af kunnen leggen op de inkomende Giel Besseling maar dat gebeurde niet en uit de tegenaanval schoot Woudia van ver op doel en keeper Loek Groot verkeek zich er op, ongetwijfeld verblind door de scherpe zon. Zo was het 1-1 en dat bleef het tot de rust. Valken had nog wel goede kansen met Rick Boon en Kor Mantel, maar het doelpunt bleef uit. Woudia was trouwens ook nog kansrijk uit een hoekschop.

Na rust ging het anders. Valken nam het heft in handen en stichtte met regelmaat gevaar. Rick Boon zag kans om Kor Mantel op maat te bedienen en met zijn linkerbeen wist de spits overtuigend te scoren. Voor Kor Mantel extra mooi omdat het familiebedrijf Databouw interieurbouw de balsponsor was en zijn vriendin uit Westwoud afkomstig is. Kennelijk geeft dat extra inspiratie. Rick Boon had daarna moeten scoren op een strakke assist van Kor Mantel, maar hij gleed de bal toch niet binnen. Bij een kopbal van Rick Boon redde de Woudia-doelman zeer bekwaam. Woudia zelf raakte nog de lat en de daarna hoog opstuiterende bal bleef buiten bereik van de Woudia-aanvaller; daar had Valken geluk mee. Er waren vooral Valken-kansen: een schampkopbal van Kor Mantel en een hard schot van Joris Molenaar. Uiteindelijk scoorde Rick Boon de geruststellende 3-1 en dat deed hij met een fraai wippertje in de verre hoek over de uitkomende keeper heen. Met twee doelpunten, veel inzet en attractief spel werd Rick Boon terecht de ‘man of the match’. Het bleef bij 3-1, mede dankzij een goede redding van Loek Groot in de slotfase.

Koploper RKEDO kwam terug van een achterstand en won met 1-3 in Onderdijk tegen Strandvogels. RKEDO kan het volgende week afmaken. Valken moet ‘gewoon’ de sterke lijn doortrekken. Je weet immers maar nooit en anders ga je in ieder geval als sterke ‘runner up’ met zelfvertrouwen de nacompetitie in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken