Valken 1 toch nog op gelijke hoogte met Sporting S.

Valken 1 had een uiterst moeilijke middag in de thuiswedstrijd tegen Sporting S. Het veld lag er mooi bij onder de najaarszon, de lijnen waren strak getrokken, maar het eerste elftal lukte het maar niet binnen die lijnen de boel aan de praat te krijgen. Dat wil niet zeggen dat er geen kansen waren. Al snel waren er twee doelpogingen van Kor Mantel, die toch mee kon doen nadat hij vorige week behoorlijk geblesseerd uitviel. Een groot deel van de eerste helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht, waarbij ook Sporting S. op zoek was naar de openingstreffer.  Bij de kansen van Valken – voor bijvoorbeeld Niels Timmer en Jeroen Bosch – werd te langzaam gehandeld. Waar blijft het schot ineens op doel, was de vraag die daarbij bij het publiek opkwam. Sporting S. kwam op een 0-1 voorsprong via een prima hard schot, maar die knal kon er komen omdat de verdediging van Valken simpelweg niet ingreep. Even later leek het nog erger te worden, want onreglementair ingrijpen door Lorenzo van de Beek werd bestraft met een penalty. Loek Groot ging als doelman echter prima naar de hoek en hield de bal tegen. De kopkans die erop volgde ging over en zo was de wedstrijd bij rust nog niet gespeeld met de 0-1.

Helaas werd het spel van Valken na rust niet veel beter. Het waren veelal lange halen naar voren en het positie-/combinatiespel kwam totaal niet uit de verf. Valken verdiende overigens wel een strafschop bij een overtreding op Kor Mantel, maar de scheidsrechter meende dat de bal gespeeld werd. Ondertussen moest Valken er alles aan doen om de 0-2 te voorkomen en dat gebeurde via herhaaldelijke reddingen van Loek Groot, die uiteindelijk tot ‘man van de wedstrijd’ zou worden gekozen, en Sam Vroling die reddend ingreep op de lijn bij wat anders zeker een doelpunt zou zijn geweest. Toen de bal ook nog eens tegen de paal ging, dacht iedereen dat Valken met zoveel geluk dan wel zelf aan de beurt zou zijn om de gelijkmaker te maken. Maar desondanks was het Sporting S. die zijn voorsprong verdubbelde en dat gebeurde uit een prachtige aanval.

Al was het Valkenspel dus ondermaats, het valt de ploeg te prijzen dat de werklust en de strijd voor een resultaat ook na de 0-2 zichtbaar waren. En dat werd beloond. Al snel scoorde Kor Mantel met een gedecideerde kopbal uit een corner van Sam Vroling. En later was Lorenzo van de Beek weer betrokken bij een penaltymoment, maar nu in het voordeel van Valken. Hij werd vastgehouden en de scheidsrechter had dat in de smiezen, al zal de scheidsrechter ook het eerdere moment met de overtreding op Kor Mantel wellicht nog in gedachten hebben gehad. Niels Timmer kreeg de moeilijke taak de bal vanaf elf meter langs de grote keeper van Sporting S. te schieten en hij deed dat prima. Zo bereikte Valken met 2-2 toch nog een resultaat in de wedstrijd die voorafgegaan werd door een minuut stilte ter gelegenheid van het overlijden van erelid Greet Degeling-Doodeman. De wedstrijd werd bijgewoond door de familie Degeling en de bal werd gesponsord op naam van Piet en Greet Degeling.