Verdienstelijk gelijkspel Valken tegen Alkmaarsche Boys

Valken 1 speelde thuis tegen Alkmaarsche Boys de laatste wedstrijd voor de winterstop. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat de ploeg uit Alkmaar een geduchte tegenstander was die naar hartelust de aanval zocht. Tegelijkertijd was er voor Valken ook wel ruimte voor een uitbraak, maar voorin hadden Jan Caspers en Jasper Buis het niet makkelijk omdat ze er vaak alleen voor stonden. Het werd een heel leuk duel en dat bleef zo tot het einde, toen er 2-2 op het scorebord stond.

Alkmaarsche Boys testte met enkele gevaarlijke schoten van afstand de Valken-doelman Tom Besseling, die de proeve van bekwaamheid goed doorstond. Voor zijn weerwerk onder de lat werd Tom Besseling bekroond tot ‘man of the match’. Valken had nog een aardige kans bij een kopbal van Jan Caspers uit een lange voorzet van Lorenzo van de Beek. Bij rust hadden de ploegen nog niet gescoord in het open duel dat goed geleid werd door de 21-jarige scheidsrechter.

Na rust kwam Valken aanvallend beter voor de dag en dat leverde kansen op bij vrije trappen en corners en door goed doorzetten was Jasper Buis er een keer dichtbij, net als Stan Degeling in de rebound. Kort hierna kwam Jan Caspers vrij voor de keeper en hij probeerde hem te passeren waarbij de overtreding werd begaan. De logische penalty werd prima ingeschoten door aanvoerder Niels Timmer. Ondanks kansen voor Alkmaarsche Boys kwam Valken zelfs op 2-0. Jan Caspers speelde zorgvuldig Giel Besseling aan die de bal doorschoof naar Jasper Buis die de bal met precisie in de verre hoek wist te krijgen. Dat was een fraai staaltje voetbal!

De luxe van de voorsprong duurde niet lang. Eerst kwam Alkmaarsche Boys met wat gekluts op 2-1 en daarna volgde nog een puike treffer, waarbij de vlugge en vaardige nr. 11 vele Valkenspelers passeerde en zijn sterke actie met een prima en succesvol afgeronde lage voorzet afsloot. Vanwege de voorsprong was het zuur dat het nog gelijk werd, maar de uitslag deed wel recht aan de krachtsverhoudingen.

Met 4 overwinningen, 6 gelijke spelen en 1 verliespartij sluit Valken de eerste seizoenshelft af op de vijfde plaats met 18 punten, 8 minder dan koploper Kwiek 78. Daar moet bij worden aangetekend dat Valken veel pech kende in de personele sfeer en iedere week het elftal er noodgedwongen anders uitzag. Als het op dat punt in 2023 wat meer meezit, kunnen de spelers en de technische staf zeker nog naar boven blijven kijken. In februari gaat de competitie verder.