Valken 1 verdiend naar de winst tegen Sporting S.

Valken 1 heeft voor de tweede keer op rij gewonnen. In een wedstrijd met een harde wind op het open gelegen veld van Sporting S. scoorde Valken maar liefst vier keer. Met ook een tegendoelpunt werd de eindstand 1-4.

Het was direct raak voor Valken want na de aftrap was er een aanval via de linkerkant, waarbij Jasper Buis de bal goed terugtrok die uiteindelijk bij Kor Mantel belandde voor een resolute afronding. Dat was natuurlijk een opsteker. Toch zou het geen makkelijke eerste helft worden voor Valken. De tegenstander was fysiek wat sterker en maakte daar gebruik van. Dat leverde helaas ook wel een aantal stevige tackles op, al liet Valken zich op dat vlak ook niet onbetuigd. Grote kansen bleven uit, maar van afstand probeerden Kor Mantel en Niels Timmer het wel. Toch viel nog voor rust de tweede goal. Wouter Laan – bekend om zijn goede traptechniek – wist vanuit een corner de bal met hulp van de wind naar het doel te draaien en de bal ging er in één keer in. Dat was wederom een doelpunt op een heerlijk moment.

Na rust kreeg Valken het iets makkelijker. Het was opnieuw Wouter Laan die voor succes zorgde. Na een snelle aanval belandde de bal voor zijn voeten en hij leverde een prachtig diagonaal schot naar de verre hoek af: 0-3. Sporting S. maakte nog een tegentreffer, maar daarna volgde al snel de 1-4 van Jasper Buis die zich wel raad wist met een missertje achterin bij de tegenstander. Met nog een bal van de lijn gehaald door Niels Timmer en een gemiste kans op de doellijn voor Sander Pereboom, bereikte Valken vrij gemakkelijk het eindsignaal van de scheidsrechter en keerde de toch weer aanzienlijke supportersgroep van Valken tevreden huiswaarts. Wel was het erg jammer dat Wouter Laan na zijn prachtige goals met een serieuze enkelblessure het veld moest verlaten, omdat hij zich bij een onschuldig duel verstapte. Het zit Valken niet mee met blessures dit seizoen.

Kor Mantel neemt een gevaarlijke vrije trap, maar de defensie van Sporting S. wist de indraaiende bal nog voor de doellijn weg te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Guusje Lakeman, 12-07 (12 jaar)
Wilco Kenter, 13-07 (40 jaar)
Jort Besseling, 14-07 (18 jaar)
Jinde Bos, 15-07 (14 jaar)
Rein Groot, 15-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken