Valken 1 onderuit in Zaandijk bij seizoensopening

Het eerste competitieduel voor Valken 1 was in Zaandijk. Tegen ZVV Zaandijk bleef Valken met lege handen staan. Het ging fout in de beginfase waarbij de defensie zich tot twee keer toe liet verrassen door de thuisploeg, die de forse wind ook mee had. Na de 2-0 werd het duel een stuk gelijkwaardiger. Valken had alleen al in de eerste helft genoeg kansen om de zaak gelijk te trekken, maar Stan Degeling, Kor Mantel (kopbal), Rein Groot, Michel Helfensteijn en Niels Timmer (kopbal in zijnet) wisten het doel niet te vinden.

Na rust leek Zaandijk al snel de wedstrijd te beslissen, maar ook de thuisploeg miste behoorlijk grote kansen in dit duel. Uit een voorzet van Niels Timmer scoorde Michael Helfensteijn de 2-1. De kansen bleven daarna komen voor Valken maar afronden bleek een lastige opgave deze zonnige middag. Vooral Kor Mantel speelde goed en had wel een doelpunt verdiend, maar dat lukte dus niet. Toen een laag schot uit een vrije trap niet goed werd verwerkt door doelman Tom Besseling was het pleit beslecht. Zuur voor de Valken-keeper die ook enkele goede reddingen had verricht. Nog zuurder was dat Valken eerder al geen penalty kreeg na duwen in de rug, omdat de scheidsrechter dacht dat de duw randje 16 werd gegeven. Daarmee werd een gouden kans op 2-2 niet gegund vanaf 11 meter. Uiteindelijk scoorde Zaandijk ook nog de 4-1, waarmee het krachtsverschil een beetje geflatteerd in de score overkomt. Maar je moet de kansen benutten. De helft van de kansen afmaken zou al genoeg geweest zijn voor de winst. Dat deed Zaandijk gewoon beter. Volgende week de eerste thuiswedstrijd tegen De Rijp.