Valken knokt zich naar de winst tegen De Rijp

Na het verloren eerste duel tegen Zaandijk, wachtte Valken een zware kluif tegen De Rijp. Gedegradeerd uit de derde klasse zou De Rijp zo snel mogelijk willen terugkeren. Aan het spel van de opponent was te zien dat het om een elftal met kwaliteit gaat dat hoge ogen zal gooien dit seizoen. Maar die kwaliteit had De Rijp niet nodig voor de openingsgoal want die kwam onnodig van de voet van Lorenzo van de Beek. Valken kwam na dit eigen doelpunt gemakkelijk aan de gelijkmaker omdat de keeper van De Rijp veel te wild uitkwam. Daarop volgde een penalty en Niels Timmer scoorde prima vanaf 11 meter: 1-1.

Even later kwam Niels Timmer in zeer vrije positie nabij het doel en ook nu deed de aanvoerder alles goed en werkte hij de 2-1 tegen de touwen. Voor zijn verder goede en aanjagende spel werd Niels verkozen tot ‘man of the match’. Valken kwam zelfs op 3-1 door een overtuigende schuiver van Jan Caspers die zowel bij dit doelpunt als overigens een voortdurende plaag voor de defensie van De Rijp was met zijn intelligente passeerbewegingen en doelpogingen. Hij ging echter na een hele mooie actie bij het ‘laatste tikje’ de fout in. In plaats van de 4-1 kwam de 3-2 op het scorebord doordat De Rijp een puike tegentreffer had, dat allemaal nog voor rust.

Na rust werd het spel iets minder van Valken, maar de strijdlust niet. Met hand en tand werd verdedigd en af en toe zat het mee, zoals met een bal tegen de lat en vervolgens de paal. Het paste wel bij de wedstrijd dat Kor Mantel nog tussen de benen van de prima keeper van De Rijp door de 4-2 binnenschoot. De Rijp speelde aan het einde met 9 man, na twee rode kaarten. Drie punten voor Valken dus, een opsteker na de valse start een week eerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Dion Bouwman, 27-07 (20 jaar)
Copyright © 2024 De Valken