Valken zet na rust de zaken recht tegen Ilpendam

Het was de afgelopen dagen een natte boel, maar bij Ilpendam kan dan in plaats van op het hoofdveld op het aan de andere kant van de kantine gelegen kunstgrasveld gespeeld worden. Valken had in de eerste helft duidelijk moeite met de ondergrond en ook met de straffe wind. Ilpendam ging met een 2-1 voorsprong de rust in, waarbij vooral de nr. 10 van Ilpendam een opvallende speler was, niet alleen in het veldspel maar ook met scorend vermogen. Joris Molenaar had na de 1-0 met een droge knal vanaf 5 meter de ploegen op gelijke hoogte gebracht, maar Valken liet Ilpendam dus toch weer op voorsprong komen.

In de tweede helft ging het beter met Valken en kreeg Ilpendam het lastiger, zeker toen hun nr. 10 naar de kant ging. Met een technisch goed schot zette Jurre van Hoof, die sowieso als jongeling heel sterk speelde, Valken weer naast Ilpendam. Daarna zorgden Joris Molenaar met een kopbal uit een prima corner van Michael Helfensteijn en Rick Boon heel fraai met aanname en afronding in één beweging voor de 2-4 voorsprong. Dat moest genoeg zijn, en dat was ook zo, ondanks een (gemiste) penalty tegen in de extra tijd wegens hands. Drie punten in de tas, niks op aan te merken. Mooi om te kunnen vermelden dat Luuk van Dulmen na zijn langdurige herstel van een zware knieblessure als invaller binnen de lijnen kwam.

Volgende week speelt Valken het topduel tegen Strandvogels in een thuiswedstrijd, die na afloop hoe dan ook feestelijk gaat zijn vanwege de Herfstborrel met muziek van Zangduo Zuss. De twee zangeressen spelen al tijdens de wedstrijd een belangrijke rol, namelijk als balsponsor. Dat wordt hopelijk dus twee keer ‘bal’.