Valken 1 laat punten liggen tegen ALC

Op basis van de stand zou je van ALC verwachten dat dit een goed voetballende tegenstander was. Echter, door veel afwezige basisspelers was het team uit Abbekerk niet in de gangbare opstelling op deze koude zondagmiddag. Valken moest in dit uitduel ook wat aanpassingen doen. Het kwam het spel allemaal niet ten goede. Beide teams speelden matig, maar toch was Valken wel de meer voetballende ploeg met veruit het meeste balbezit. ALC kreeg de 1-0 in de schoot geworpen doordat keeper Joost Volten de bal in de voeten schoof van de gevaarlijke nummer 10 van ALC. Daar wist hun beste voetballer wel raad mee. Vlak voor rust was het bijna gelijk, maar de lat stond een treffer van Joris Molenaar in de weg.

Na rust werd het spel helaas niet veel beter en het leek wel of Valken ook een beetje de ‘fighting spirit’ miste in het aanvalsspel. Als er iemand aan de bal was, keken de anderen vaak uit stilstand toe en dat is natuurlijk niet het kenmerk van een teamsport. ALC kreeg nog een paar hele goede kansen maar die werden niet benut. Zo bleef Valken tot het einde toe wel in de wedstrijd. Pas diep in de tweede helft maakte Jan Caspers de 1-1. In de slotminuten had Michael Helfensteijn zowaar nog de winnende op de voet, maar in plaats van de bal direct in te schieten, volgde er onnodig nog een balaanname waarna het schot er niet meer van kwam. Het paste in het beeld van de wedstrijd, waar het er bij Valken allemaal niet vlekkeloos uitzag. Wel erg jammer, want tegen ALC had er echt meer ingezeten. Volgende week kan Valken thuis tegen St. George zich revancheren voor het puntenverlies.