Valken 1 pakt drie ‘hele lekker punten’ tegen Zaandijk

‘Dit zijn drie hele lekker punten’, was de gevleugelde uitspraak na afloop van de wedstrijd tussen Valken 1 en Zaandijk. En dat was ook zo. Zaandijk is een uitstekend voetballende ploeg en was in voetballend opzicht ook duidelijk beter dan Valken. Maar met goed voetballen alleen stel je de winst niet veilig. Valken zette er een ongekende dosis inzet tegenover en liet zodoende, vooral in de tweede helft, Zaandijk weinig ruimte voor dat goede voetbal. Op basis van de kansen mag Valken zich uiteindelijk de terechte winnaar noemen en met de extra punten doet Valken bovenin volop mee.

In de eerste helft leek het er aanvankelijk op dat de wedstrijd een kopie van de uitwedstrijd zou worden. Valken had een goede kans, maar liet die onbenut en Zaandijk kreeg nog meer mogelijkheden. Door slordig uitverdedigen bij Valken ging de 0-1 tegen de touwen en stond Valken op achterstand. Maar in tegenstelling tot de uitwedstrijd, wist Valken deze keer weer op gelijke hoogte te komen via een heel sterk kopdoelpunt van Tim Stammes bij de eerste paal uit een hoekschop.

Na rust was het al heel snel 2-1 voor Valken omdat Michael Helfensteijn scoorde bij een klutsachtige situatie voor het doel. Die voorsprong werd door Valken met hand en tand verdedigd. Voorin sleurden Jan Caspers en Rick Boon voortdurend achter de ‘lange’ ballen aan. Beide voorhoedespelers waren heuse kilometervreters, waarbij vooral Rick Boon tijdens de wedstrijd ook nog eens veel scoringskansen kreeg, maar daarin was de harde werker zeer ongelukkig. Hij had er minstens twee moeten maken en misschien wel meer. Maar er waren ook andere Valken-spelers die goede kansen misten. Aangezien Joost Volten als keeper op cruciale momenten in de tweede helft de bal wist te keren, sleepte Valken de winst uit het vuur. Het publiek heeft volop genoten van dit intense duel. Volgende week wordt de wedstrijd tegen Sint George ingehaald. Opnieuw een kraker dus.