Valken 1 pakt zwaarbevochten winst op Sint George

Na 20 minuten leek het of Valken een makkelijke middag zou hebben tegen Sint George. Het duel speelde zich af op de helft van de Spierdijkers en via een kopdoelpunt van Twan van Dulmen stond de 1-0 al op het scorebord. Maar daarna nam het overwicht van Valken zienderogen af en kwam Sint George steeds beter in de wedstrijd. Ook Sint George kreeg een paar goede kansen, waarbij de bal een keer voorlangs ging bij het Valken-doel en een andere keer Joost Volten als doelman redding bracht. Kansen van Jan Caspers en Joris Molenaar hadden echter tot meer dan 1-0 moeten leiden. Bij rust was het zodoende nog erg spannend.

De tweede helft zag er niet uit als een topwedstrijd in de Vierde Klasse B. Beide ploegen toonden ongekende inzet, maar het spel liet veel te wensen over. Toch mag over het geheel gezien de winst voor Valken verdiend worden genoemd. Het slotakkoord was zelfs geweldig. Jan Caspers had een rush vanaf de middenlijn, waarbij hij eerst nog een tegenstander van zich af moest schudden en daarna oog in oog met de Sint-George doelman de bal in het doel wist te schuiven. Prachtig doelpunt. Dankzij deze overwinning staat Valken er goed voor. Bij winst op Hauwert (pas op tweede Paasdag) kan de periodetitel worden veiliggesteld, maar verder is Valken van alle ploegen het team met de minste verliespunten. Maar de opponenten voor de titel zijn nog lang niet afgeschud, dus laten we het maar van wedstrijd tot wedstrijd benaderen.