Valken na spectaculaire 2-3 in Zwanenburg door naar volgende ronde in nacompetitie

In een zeer aantrekkelijk duel heeft Valken de eerste speelronde in de nacompetitie om promotie naar de derde klasse succesvol doorstaan. De uitwedstrijd tegen vv Zwanenburg – ook wel VVZ – leverde teveel kansen op om op te noemen, vooral voor Valken, maar ook vv Zwanenburg had vaker kunnen scoren. De eindstand werd 2-3 voor Valken, nadat de ruststand 2-0 in het voordeel van de thuisploeg was. Na rust speelde Valken met overtuiging de achterstand weg met drie mooie doelpunten van Jan Caspers, Michael Helfensteijn en Rick Boon.

In de eerste helft wist Valken niet te scoren en dat was gezien het aantal kansen eigenlijk ongelooflijk. Het begon met een subtiel lobje van Rick Boon dat nog net onder de lat weggetikt kon worden door de VVZ-doelman, die sowieso een uitstekende wedstrijd keepte en ook er hoogstpersoonlijk voor zorgde dat Valken het net maar niet kon vinden. VVZ zelf had ook nog een bizarre misser voor open doel, maar wist wel twee keer een snelle aanval over links af te ronden. De linksbuiten van VVZ was onhoudbaar en daar had de Valken-defensie wel meer zekerheid met rugdekking mogen inbouwen. In de tweede helft werd het elftal inderdaad omgezet en toen had Valken beter vat op de VVZ-aanval.

Ondanks de achterstand bleef Valken uitstralen een goed vertrouwen in de afloop te hebben. Met veel inzet, maar ook met prima aanvalsspel bleven de kansen komen en de al genoemde doelpuntenmakers maakten de 1-3, 2-2 en 2-3 met volle overtuiging. Met enig fortuin maar wel heel fraai scoorde Rick Boon – die er tussen wat VVZ’ers alleen voor stond – vanuit een lastige positie met een schot over de keeper heen hoog via de binnenkant van de paal. Daarna hadden beide ploegen nog wel meer kansen, maar het bleef bij 2-3.

Valken mag volgende week afreizen naar Velserbroek voor de tweede ronde in de nacompetitie tegen VSV. Gezien het spel in Zwanenburg heeft Valken nog veel om voor te strijden. Hopelijk weer met veel publiek uit Hem/Venhuizen, zoals ook bij het bezoek aan de sympathieke vereniging in Zwanenburg het geval was. Het enige probleempje dat nog moet worden aangepakt is dat de verslaggever op Twitter en de website die dag vanuit Valencia moet terugkeren en de wedstrijd niet kan bijwonen. Maar ook daarvoor komt wel een oplossing.

Ten slotte alle sterkte en beterschap aan Kor Mantel die in de wedstrijd tegen Sint George uitviel met een knieblessure, waarvan inmiddels duidelijk is dat dit een ernstige kruisbandblessure is. Wat een ongelooflijke domper voor Kor, omdat dit tot gevolg heeft dat hij een operatie en lange revalidatie moet meemaken. Het betekent vrijwel zeker ook het einde van zijn voetballoopbaan in Valken 1, omdat hij wel vaker lichamelijke tegenslag kende en dat houdt een keer op. Daarmee gaat Valken 1 de inbreng van deze zeer vaardige, fanatieke voetballiefhebber missen die al op zeer jonge leeftijd in het eerste elftal kwam en jarenlang van extra waarde was in de aanval met zijn doelgerichte spel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Claudia Kors, 15-06 (29 jaar)
Gerard Koster, 16-06 (59 jaar)
Aaron Broersen, 17-06 (13 jaar)
Niels Laan, 17-06 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken