Valken B1 naar 2e ronde Amstel Cup

Het is Valken B1 met veel pijn en moeite gelukt om de 2e ronde van de Amstel Cup te bereiken. Dit alles vanwege een beter doelsaldo dan tegenstander Woudia B1 die in staat bleek om ons, met verwijzing naar j.l. zondag tegen Spirit ’30, opnieuw een lastige tweede helft te bezorgen. In de 1e helft bleken wij duidelijk de beter voetballende ploeg en drukten het verschil uit in 2 doelpunten; Tim en Merijn via een mooi afstandsschot zorgden voor een verdiende 2-0 voorsprong. Dit keer maakten wij de afspraak om ons niet weer de kaas van het brood te laten eten, echter toch lieten wij Woudia terugkomen in de wedstrijd,
2-1. Het gaf de tegenstander uit Westwoud weer de bekende impuls en nadat wij 3-1 hadden gemaakt brachten zij nog meer strijdlust ten tonele. Oftewel 10 minuten voor tijd stond er een 3-3 stand op het verlichte scorebord. Dankzij een corner met effect van Niels kwamen wij via een eigen doelpunt van Woudia op een 4-3 voorsprong die wij niet wisten vast te houden tot het bekende eindsignaal. Woudia maakte namelijk via een mooi samenspel toch weer gelijk,
4-4.

Derhalve maakt de ruime overwinning tegen Asonia het verschil tussen beide ploegen in de stand.

Inmiddels hopen wij op een wedstrijd in de tweede ronde tegen Zouaven B1; zodoende komen wij Bart (Boon, redactie) tegen. Natuurlijk zijn wij dan afhankelijk van de loting die zal worden geleid door de heer R. Luinge.