Verdiende nederlaag C1

Vediende nederlaag C1

De C1 heeft in de subtopper tegen De Blokkers totaal geen aanspraak kunnen maken op een resultaat: Valken begon slap, er werd niet aangesloten, weinig coaching en met name weinig beleving. Vooral beleving kan een wedstrijd een heel ander gezicht geven.
Blokkers nam dus in de beginfase het initiatief en kwam door slecht verdedigen al na 2 minuten voor, o-1. Valken wist meteen tegen te scoren via Edwin na een gigantische blunder van de Blokkers-doelman, 1-1.
Blokkers dicteerde het spel en Valken loerde op een counter. In de zestien kon Blokkers het niet afronden, zo bleef de stand in de eerst helft 1-1.
Na rust had Mark Hooyberg de zieke Nicky vervangen en kwam Tijmen Groot erin als veldspeler. Na 10 minuten kwam Blokkers via een vrije trap op 1-2 en leek de strijd beslist, omdat Valken aanvallend weinig liet zien. Toch wist Valken uit een goed opgezette aanval vanaf rechts via Tijmen Groot 2-2 te maken en werd het weer spannend. Lang duurde deze 2-2 stand niet , omdat de Blokkers weer uit een vrije trap wist te scoren, 2-3. Even later werd het nog erger, door middel van een gemakkelijk gegeven strafschop, 2-4.
Edwin kreeg nog een schitterende kans op 3-4, zo ook Rick, maar zij konden deze kansen niet benutten.