Alle kampioenskandidaten laten geen steken vallen

Valken 1 heeft de competitie hervat met een klinkende overwinning op nummer laatst VVS ’46. Dieptepunt in deze wedstrijd was het wegvallen van aanvoerder en laatste man Ruud Hofland na 30 minuten spelen. Na een actie bij de hoekvlag belandt de bal van een meter afstand op de knieholte van Ruud. Hierbij stort hij kermend ter aarde en meteen zien alle supporters dat het mis is. Inmiddels is de routinier in het ziekenhuis, de prognose is vooralsnog niet bekend.

Op dat moment stond het 1-0 voor Valken na een doelpunt van Mike Leegwater. Uit de rebound tikt hij hard en hoog binnen. Lennard Groot is de vervanger van Ruud Hofland en koud in het veld zorgt hij – eveneens via de rebound – voor 2-0. Vlak voor rust volgt het 2e smetje op deze wedstrijd. Patrick van Veen wordt op de hoek van de 16 uitgespeeld door VVS’ spits Bes. Deze heeft een verwoestend schot bij de eerste paal. Doelman Dekker is kansloos mede door de lichte stuit in het schot.

Wie denkt dat de Spanbroekers enige aanknopingspunten vond uit deze goal komen bedrogen uit. In de 2e helft walst Valken over de oranjehemden heen. Kans op kans, mede door het superslecht uitverdedigen van VVS. Hiervan worden er ‘slechts’ 3 benut door Valken. 1 maal Mike Leegwater, 1 maal Martijn Meester en ook weer Lennard Groot. Open kansen voor John Bleeker, Martijn Meester, Nobi Jonker – ingevallen voor de geblesseerde Lennard Groot – en Mike Leegwater worden niet benut. Dat geeft allemaal niets want de overwinning is een feit en Valken staat weer op de rails……

Het 2e ging vandaag hard onderuit tegen MFC 2. Ook hier een blessuregeval. Keeper Richard Hauwert moest geblesseerd het veld verlaten waardoor Dennis de Wit zijn positie tijdelijk moest overnemen. Valken 2, spelend om eigenlijk niets daar de Helderse ploegen WGW en FC Den Helder stijf onderin staan, verliest uiteindelijk met 0-3.

Valken 3 maakt andermaal de titelaspiraties waar. Thuis tegen VVW 3 wordt met minimale cijfers gewonnen: 1-0. Tien minuten voor tijd valt de enige goal van de wedstrijd.

Het 4e blijft ook kans houden op de titel na hun minimale overwinning tegen evens een Wervershover team, VVW 8. Met 2-1 blijven de rood-groenen aan de goede zijde van de score.

De helden gaan kneiterhard onderuit. Na 2 maanden geen bal te hebben aangeraakt gaat de wedstrijd tegen Always Forward 8 uiteindelijk met 10-1 verloren. Ja u leest het goed, 10-1. Na een 2-0 achterstand komt Valken 5 nog wel terug door Zeger Davidzon, maar daarna is het over.

Tot slot de dames. Zij winnen tegen het 2e Winkeler damesteam met 0-1. Patricia Boots is de gelukkige doelpuntenmaakster in Winkel.