F1 bekert verder in de A. Malt Cup.

28 en 30 augustus zijn we gestart in de AMSTEL MALT CUP van de KNVB. Tegenstanders destijds Andijk en Opperdoes werden ‘simpel’ op zij gezet met 13-0 en 10-0. Sindsdien werd het stil rond de beker. Eindelijk in februari mochten we weer, helaas liet toen het weer ons in de steek. Nu 27 maart mochten we aantreden in de volgende ronde, tegenstander “het weer andere” oranje uit Enkhuizen, te weten DINDUA F1.

Dindua heeft dit jaar alles nog gewonnen. Op voorhand dus een tegenstander om rekening mee te houden. FF ruim half tien stonden de mannen al klaar, weinig wind, veel zon, een prachtige ambiance om er een mooi potje van te maken.
De wedstrijd werd tijdelijk uigesteld, niets 10 uur beginnen, er is nog zoveel publiek onderweg! De wedstrijd begint om 10.15 uur, van tevoren al met de coach en scheids overleg gehad, wat te doen bij een gelijke eindstand. Penalties zullen dan uitsluitsel geven.

Het verschil op het veld werd al snel duidelijk, we waren veel beter, Dindua kwam maar 2 keer bij het Valken doel op bezoek. Ruststand was evengoed “maar” 1-0 in ons voordeel. Het publiek met SPANDOEK en al schreeuwden hun kelen schor, het mocht niet baten. De tweede helft, de mannen waren dik tevreden. Vooral het goede spel van Harm viel op, hij vierde zijn verjaardag, dat geeft toch wat extra’s. Harm tekende al voor de eerste goal, al snel in de 2e helft maakt hij zijn tweede. Het verzet was gebroken, snel liepen we uit naar 4 tegen 0, toch nog even een tegengoaltje, maar daarna werd de eindstand door (wissel)keeper Kees bepaald op 5-1. Een keurige en dik verdiende overwinning aan de rand van het IJsselmeer.

Supporters bedankt, vooral de “Enkhuzers” met het spandoek!

Nu maar afwachten wie het volgende slachtoffer wordt in de AMSTEL MALT CUP. We zijn er klaar voor. De finale dag, Hemelvaartsdag in (een) Kuip begint te lonken. Wie weet.

Volgende week maar weer competitie en voor zondag misschien een HEEEELEE leuke verassing. Hou de uitkijk en de website in de gaten!

Een prettige dag, weekend, week allemaal.