Valken E3 uit tegen ASV E1, 10 goals….

Weer op bezoek bij de Oosterburen, prachtig weer dus we maakten er een mooi zomers fietstochtje van. Om 9.15 uur verzamelen bij Bart en hop daar gingen we, dit keer geen kettingen eraf, geen lekke banden, geen losse snelbinders, alles o.k.

Na 2 x tegen ASV E3 gespeeld te hebben in onze oefenperiode, mochten we dit keer voor de competitie aan treden tegen ASV E1. Dat beloofde wat, na het toernooi van afgelopen week waren we gewaarschuwd, niet alleen wij, maar ook ASV E1 had de beker te pakken.

We begonnen goed geconcentreerd, we wisten wat ons te wachten stond, het gevoel wat ASV had, van “die pakken we wel effe” was snel verdwenen toen wij door goed samen te spelen op een 0-1 voorsprong kwamen, daarna hadden wij de wedstrijd volledig in handen, helaas kwamen we door een snelle counter van ASV weer gelijk. Gelukkig konden we nog voor de rust de dik verdiende voorsprong nemen. 1-2.

Het was te mooi weer om binnen te zitten, de jongens liepen al weer snel op het veld, dit brak ons aardig op de tweede helft, ASV had wel goed de rust benut om uit te rusten, het warme weer vroeg wel wat van de jongens. We kwamen nog wel op 1-3, maar je kon zien dat we totaal niet met de wedstrijd bezig waren, ASV liep er alle kanten langs, door goed keeper werk, een grote doos vol met geluk en hard werken bleef het toen beperkt tot nog 1 doelpunt voor de tegenstander, 2-3.
Daarna, na een counter van ons 2-4 zelfs, kat in bakkie zou je denken….. niet dus, ASV kwam heel sterk terug en boog zelfs de achterstand om van 2-4 naar 5-4, ja je leest het goed, binnen no-time stonden we zomaar achter. Valken wilde dit uiteraard niet op zich laten zitten, en trok ten strijde. Wat resulteerde, vijf minuten voor tijd in de dik verdiende gelijkmaker. 5-5.
De laatste 5 minuten waren beren spannend, het in grote getale opgekomen publiek genoot ten volle, kansen over en weer met een, in deze fase veel betere de Valken, maar helaas, de bal ging er niet meer in.

Eindstand dus 5 tegen 5, een prima resultaat tegen de toch een jaar oudere mannen van ASV.

Mooi om te zien dat veel van de jongens elkaar al kennen van de zaalvoetbal, school en dergelijke, een prachtige gebroederlijke sfeer tussen de twee dorpsclubs. ZO HOORT HET!!Jongens bedankt voor de inzet !