De competitie is begonnen!

Helaas voor Valken 1 zonder punten. In Blokker, op het gelukkig met een windje gezegende B-veld speelde Valken 1 tegen het Obdam/Kromheer keurkorps. De oud-profs hadden een duidelijke stempel op de wedstrijd. De voorzet van de enige goal van het duel, gemaakt door Dennis Eijlers, kwam dan ook van oud-Valken speler Arie Obdam. Verlies met 1-0 derhalve. Verslag van de Linksback volgt.

Het jeugdige Valken 2 met routiniers Kees van der Jagt en Gerard Laan verrast in Bovenkarspel. KGB 2 wordt met 1-2 verslagen. Valken 2 speelde op de counter met jeugdige spelers als Christiaan Thijssen, Erwin Sinnige en Jan Jaap Boon in voorste linies. Achterin werd het verdedigende blok door ervaren spelers als Bonne Boots, Doelman Dekker en Kees van der Jagt gevormd. Het 2e komt in de 26e minuut op een 0-1 voorsprong als Niels Kool te kort lijkt te komen op een dieptepass. Hij krijgt echter net de bal onder controle en met links passeert hij de keeper. Het is dat de bal door een KGB verdediger getoucheerd werd…. Vlak voor rust komt KGB via een afstandsschot door het midden op 1-1. Na rust speelt KGB simpelweg te slecht om aanspraak te kunnen maken op de winst. Valken scoort nog wel een maal via een vlijmscherpe counter. Het is Gerard Laan die eerst de keeper uitkapt, dan wacht op een aanstormende verdediger en deze uitspeelt alvorens binnen te tikken.

Valken 4 en 5 spelen komende week resp. dinsdag en woensdag de uitgestelde wedstrijden.

De veteranen winnen in Wormerveer bij fusieclub Fortuna Wormerveer knap met 0-2.

De dames behalen hun eerste punt in de competitie door uit in en tegen Oosthuizen met 2-2 gelijk te spelen. Doelpuntenmaker aan Hemmer zijde werden gemaakt door Patricia Boots.