C1 wint van en bij medekoploper Spartanen

Onder perfecte omstandigheden is het De Valken gelukt om de punten mee te nemen naar Hem en doet nu goede zaken, omdat de Valken nu twee verliespunten heeft, Spartanen en Woudia nu vijf en Westfrisia vier.
Valken begon matig aan deze topper en Spartanen was in die eerste fase beter en kreeg ook mogelijkheden, die niet werden benut mede door goed keeperswerk van Mark Hooyberg. De ommekeer was eigenlijk een fout bij een van de verdedigers van Spartanen die de bal panklaar lag voor Sam Vroling, die goed doorliep en perfect afmaakte, 0-1. Vlak hierna schoot Bas tegen de kruising.Na de actie van Bas ging het snel, Valken mocht snel counteren en deed dat goed. Vanaf rechts werd er twee keer snel doorgebroken via Rens en Sam die de bal goed afleverden bij Rick, die zorgde voor 0-3, tevens ruststand .
Na rust een feller Spartanen, kreeg ook meteen een goede kans die gelukkig voor ons werd overgeschoten.
Het spelniveau belandde nu in een fase van veel onrust en weinig vloeiende combinaties. Over en weer wel kansen, maar geen doelpunten. Tien minuten voor tijd werd het toch nog 1-3 en begon de angst te spelen in de Valkengelederen, helemaal toen een minuut voor tijd de stand nog 2-3 werd en er dus nog wat speeltijd was om gelijk te maken. Veel spanning dus , liep goed af , na drie minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter af en waren we erg blij met de behaalde drie punten.