E3 sluit overweldigend af, naaste concurrent verliest

Zo, de najaarscompetitie zit er op, vandaag ter afsluiting nog de topper tegen de nummer 1 van deze ronde. De Zouaven E3 is te sterk gebleken voor ons.
De Zouaven stond bovenaan met 4 punten voor de nummer 2. Plaats nr 2 werd ingenomen door de Valken, wij dus, met een gelijk aantal punten met ASV E1.
ASV speelde vandaag thuis tegen ASONIA, de nr 4.

Met andere woorden, er moest gewonnen worden, tenzij misschien…… en jawel, om een lang verhaal kort te maken, ASV verliest thuis tegen ASONIA met 1 – 4. Wij speelden gelijk met 2 – 2 tegen de Zouaven m.a.w. WE HEBBEN DE TWEEDE PLEK VAST IN HANDEN! Prachtig.

De wedstrijd van vandaag, nou het werd me wat, de op papier sterkere de Z. begon heel sterk. Uit hadden we dik verdiend verloren, we konden m.n. niet tegen het fysieke geweld op van de Strekers. Duwen, trekken alles leren ze daar op de training, wij doen dat ook wel, op de training dan, maar in de wedstrijd laten we het niet zien. Maar goed met een tactische opstelling, 1 – 4 – 2 – 1 gingen we de strijd aan. Je kon het gelijk zien, de Z. had er moeite mee. De eerste helft kregen ze wel veel kansen, maar doordat het zo druk was voor de goal van de goed keepende HARM kregen ze hem er niet in. 1 Slippertje achterin gaf de grijze duivels toch de verdiende 0-1 voorsprong. Dit konden we door hard te werken, vast houden tot de rust.

De tweede helft, een ietsie pietsie doorgewarmd, gingen we er weer fel in, nu hadden wij het voordeel van de wind, nou daar werd goed gebruik van gemaakt. Pim, de wisselkeeper, kreeg bijna niets meer te doen, we hielden ze ver van de goal, en nu kregen wij kans op kans. Eindelijk daar kwam de gelijkmaker, 2 goeie steekballen achter elkaar, eerst Leon op Harm, vervolgens Harm op Frank., zette Frank alleen voor de keeper, en juist de man met de koudste handen schoof de bal met LINKS, keurig langs de keeper in de verre hoek!! 1-1

Na de gelijkmaker gingen we door, op jacht naar de voorsprong welk er zeker in zat, maar hij wilde er niet in. Een gniepig countertje van de Z bracht ons in verwarring, 1 – 2, een mooie solo, maar had niet gehoeven. Nu wij weer op jacht naar de gelijkmaker. Na een prachtig voorzet van Christian kopte Kees maar net naast, die had meer verdiend.
De 26e minuut, blessure tijd dus, een uitbraak over links van de topscoorder Christian, hij sneed langs de zijlijn, trok goed naar binnen, wilde voorzetten, maar zag dat er niemand mee was en verschalkte toen de goed keepende Z. goalie in de korte hoek. TOCH NOG EEN DIK VERDIENDE 2-2.

Met het verrassende verlies van onze dorpsgenoten sluiten we de najaarscompetitie af met een heel goeie tweede plaats. Volgend jaar gaan we een klasse hogerop, dan zullen we meer aan de bak moeten, net als vandaag.

JONGENS BEDANKT VOOR JULLIE INZET, dit maakt het ook voor de trainer-coach leuk om te doen.

HEEL FIJNE FEESTDAGEN EN EEN MOOIE JAARWISSELING.
Nog even de statistieken:
Dit najaar 17 wedstrijden gespeeld waarvan 11 x winst, 3 x gelijk en 3 x verlies,(waarvan 2 oefenpartijen0