Valken C1 doet zichzelf tekort

Valken heeft tegen het lastige Westfrisia de kansen op de titel weer verprutst en kan zich dat zelf aanrekenen.
Westfrisia was naar Hem gekomen voor een fanatieke partij voetbal en deed dat maximaal: voetballend een stuk minder dan De Valken, maar wat strijd betreft kan De Valken daar nog wat van opsteken.
Valken begon sterk, Bas schoot in de 7e minuut tegen de paal, in de 13e minuut maakte Sam 1-0 en Bas de 2-0 in de 26e minuut. Valken leek op rozen te zitten, Westfrisia was tot dan nauwelijks gevaarlijk en werd wel eens gevaarlijk door slordigheden van de Valkenverdediging. Echter, 5 minuten voor de rust keerde de wedstrijd geheel: een vrije trap van de Enkhuizers werd slecht beoordeeld, 1-2 en door een afstandschot werd het zomaar 2-2.
Na rust een Valken dat met het 4-3-3 systeem de zaken weer helemaal op orde had en op zoek ging naar de 3-2:
vele aanvallen , maar net niet een doelpunt, Sam lukte dat wel 5 minuten voor tijd en leek de strijd voor De Valken toch nog goed af te lopen . Westfrisia dacht er anders over en uit van de weinige aan vallen mocht een Westfrisiaspeler doorlopen en via een been ging de bal heel knullig in het doel, 3-3.
Heel jammer voor De Valken dat zo is uitgespeeld voor de titel. Aan de ander kant moet je dit soort wedstrijden dominanter spelen en je het niet zo moeilijk laten maken door een tegenstander die qua voetbal minder in huis heeft.