De Valken E3: alles en iedereen ‘voor Pampus’

We spelen vandaag thuis tegen De Blokkers, de vereniging waar Jordi-Mike vorig seizoen nog voor speelde. De hele familie Van der Ley is aanwezig, inclusief opa met videocamera. De papa van Jordi-Mike heeft insite informatie. Namelijk dat één van de achterhoede spelers van De Blokkers steeds de bal heel ver naar voren schiet naar hun spits, een echte balletjeswachter.

Toch is De Valken E3 vooraf wel onder de indruk van de tegenstander: 2e jaars E’s, breed in de schouders en een kop groter dan onze jongens. Kijk, en daar ligt onze kans met de lichtvoetige, watervlugge middenvelders Shaaruijen en Jacco.

De eerste helft begint rustig. Beide teams spelen afwachtend en De Valken heeft met Jordi-Mike en Jelmer een dubbel slot op de deur. Robin Ligthart pendelt op en neer tussen het middenveld en de achterhoede terwijl Dave, Jaap en Twan voorin voor gevaar moeten zorgen. De inzet in de eerste helft is prima, Shaaruijen loopt zelfs letterlijk de broek van zijn gat. Koen houdt keurig zijn doel schoon en in de rust is het ook echt rustig, de mannen zijn een beetje moe.

De tweede helft is spectaculair. Het spel golft op en neer en heel gelukkig komt de De Blokkers op een 0-1 voorsprong. Een corner wordt in één keer over Koen het doel in gepunterd, niet fraai maar hij telt wel. Dan is De Valken aan de beurt, en na een knappe actie van Twan weet Dave de bal nog net het beslissende tikje te geven: 1-1. Het spel gaat over en weer maar De Blokkers komt weer op voorsprong, 1-2 oei, dat wordt nog lastig. Maar de mouwen worden opgestroopt en Twan knalt onder toeziend oog van papa Piet de zeer verdiende 2-2- in de touwen. Daarna perst De Valken nog het laatste beetje energie uit het lichaam maar het mag niet baten, het blijft 2-2.

Na het eindsignaal liggen de jongens voor Pampus op het veld. Jaap Peerdeman heeft dit allemaal gemist, hij speelde alleen mee in de eerste helft. Ter gelegenheid van het bedrijfsjubileum was de jongste telg van de plaatselijke aannemer op weg naar het fort Pampus om later voor Pampus te gaan. Maar de kat van de familie Ligthart was iedereen voor, die lag vanmorgen al ‘voor Pampus’ op de weg……

De coach,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Copyright © 2024 De Valken