Tja, ik kan het niet laten.
Even ter herinnering. afgelopen winsterstop is de Valken E1 omgezet naar de Valken D4. De trouwe lezer weet wel waarom.
We hebben dit gedaan vanwege de talentvolle groep een beetje naar voorbeeld van de grote verenigingen zoals de Zouaven, waar dit regelmatig gebeurd, daar kunnen ze putten uit veel meer spelers, dus hebben ze eerder een goede selectie.

De D4 ging vandaag oefenen tegen de tegenpool van de Zouaven. Hun D8, dus eigenlijk ook nog E-pupillen, spelen ook boven hun gemiddelde. Daar komt bij dat in de Zouaven D8 twee talentvolle spelers uit Hem/Venhuizen meespelen. Nick Doodeman en Christian Steenkamp. Spelers die absoluut het niveau van de Valken d4 aan kunnen.
In de competitie krijgen beide teams weinig tegenstand, maar nu tegen elkaar werd het een prachtige partij. twee teams die echt aan elkaar te wagen zijn. Na een misverstandje tussen verdediging en keeper prikte de Z. de eerste goal erin. 0-1. Valken bleef lekker spelen, hard werkend werd er geen kans weggegeven en kwamen ze steeds dichter bij de goalie van de Z. Nog voor rust werd de gelijkmaker gemaakt. De ruststand bleef staan op 1-1. De tweede helft bleef spannend. Met een mooie afstandsknal van Bas kwam de Valken zelfs op een 2-1 voorsprong. Deze stand bleef staan. Een prachtige overwinning met de complimenten naar de verdediging en de goed keepende Edwin.
Maar vooral Frank, de man die de snelle Nick Doodeman moest uitschakelen, ging als man of de match van het veld. De trainer en coach van de Z. gaven de complimenten. In de jaren dat Nick bij hen speelt, was dit de eerste keer dat bij geen ‘poot’ aan de grond kreeg.