Komt er zondag een einde aan de ongeslagen reeks?

Het zal druk zijn komende zondagochtend vroeg in Hem en Venhuizen. Liefst 3 seniorenelftallen spelen hun uitwedstrijd om 10 uur. De veteranen reizen het verst. Zij spelen dan ook dé wedstrijd om het kampioenschap. Bij een eventuele overwinning op Fortuna Wormerveer kan een 2e opeenvolged kampioenschap de oudere Valken-garde niet meer ontgaan. Beide ploegen staan op 48 punten, Valken na 16, Fortuna na 17 duels. Een nederlaag betekent dat Fortuna wel eens met die titel aan de haal kan gaan. Zij hebben een veel beter doelsaldo (+88) dan Valken (+63). Thuis won Valken met 3-1, dus doet moet vertrouwen geven.

In Wognum ontvangt Spartanen 5 vroeg in de ochtend Valken 3. Beide ploegen zijn ware middenmoters. Spartanen staat weliswaar 4 plaatsen hoger, zij behaalden de 4 punten meer ook doordat men 3 wisten meer speelde. Valken staat, ondanks de knappe 5-6 van 2 weken terug, nog steeds 10e.

De helden gaan voor overwinning 4-op-een-rij. Dan moet men wel weten te winnen in Enkhuizen tegen West Frisia DP 9. Thuis een afgetekende 10-2 dus dat moet kunnen. Na de 0-3 van vorige week staat Valken vast in de subtop op plaats 5. Momenteel lijkt alleen MFC 6 Valken 5 nog een plaatsje doen zakken. West Frisia staat 12e op de ranglijst, maar Valken verloor er 2.5 jaar terug ook zomaar met 7-0. Ook toen stonden de ‘Henkuzers’ onderaan.

Nog een ochtendduel, maar een uurtje later: Valken dames – HSV dames. Schrijf maar een 1 op het toto-formuliertje. Dit is een wedstrijd tussen de nummer 2 en 13 van de ranglijst. Als bekend, de dames hebben het kampioenschap nog steeds in eigen hand. In Heiloo werd het eerder al 0-2.

Het laatste ochtendduel is voor het 2e. Zij ontvangen de koploper, Vrone 2. De gasten strijden samen met Alcmaria 2 en KGB 2 om de titel. Ze kunnen zich geen enkel puntverlies permiteren. Aan Valken om Alcmaria en KGB naast de Sint Pancratianen te brengen. Een lastige opgave getuige de 3-1 heenwedstrijd.

Iedereen van hiervoor genoemde ploegen wordt opgeroepen om het volgende duel te bezoeken en zo Valken te steunen tijdens de laatste wedstrijden:

Om 2 uur het eerste en belangrijkste middagduel. Valken 1 ontvangt West Frisia DP. Bij winst van Valken komt behoud in de 4e klasse een stuk dichterbij. Beide formaties staan op 18 punten, Valken speelde een duel minder. Bij winst van West Frisia pakken de Enkhuizers de laatste strohalm om zodoende niet na 3 seizoenen 4e klasse weer terug naar de 5e te gaan. De hoogtijdagen van de vereniging zijn alweer van een aantal jaren terug. Eind jaren 90 speelde de club drie seizoenen in de 2e klasse, met een 6e stek in 87/88 als hoogtepunt. Als bekend is het aan Dennis van der Leek – die ook volgend seizoen de scepter zwaait – om de voortijdig weggestuurde Piet Wiersma te doen vergeten met behoud in de 4e klasse. Kom op Valken, laat ze degraderen!

De 3e kampioenskandidaat, Valken 4 komt pas om half 3 in actie in Bovenkarspel. Tegenstander is KGB 7, dat op de ranglijst momenteel 2e staat. Berkhout 3 en Zouaven 8 staan er qua puntverlies nog beter voor, maar moeten de inhaalwedstrijden dan wel winnen. Valken 4 kan bij winst weer een ploeg doorstrepen, alhoewel, is het nog wel een concurrent?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Aaron Broersen, 17-06 (13 jaar)
Niels Laan, 17-06 (31 jaar)
Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken