De Valken B2 : hard onderuit in Onderdijk !

Zaterdag 24 maart 2007

Enigzins uit ons ritme zijnde, vrije weekenden en afgelastingen, reisden we met B2 af naar Onderdijk voor de uitwedstrijd tegen Strandvogels B1. De mannen uit Onderdijk staan stevig op de 2e plaats in onze competitie. Een lastige opdracht dus om punten mee te nemen uit dit pitoreske dorpje aan het IJselmeer.

Maar zoals altijd bij de B2 vol zelfvertrouwen, een hoop babbels en sterke opmerkingen, begonnen we deze wedstrijd, op kunstgras, tegen de geel/roden. En met een tactische aangepaste opstelling begonnen we ook nog eens overtuigend. Na 5 minuten openden we dan ook verdiend de score via Erwin. Een mooi uitgespeelde aanval.

Helaas bleef het daarbij. Strandvogels kwam via een zondagsschot op gelijke hoogte. Via een paar messcherpe counters liepen ze tot de rust uit naar een 3-1 score. Zelf hadden we nog 2 à 3 100% kansen, maar die wisten we niet te verzilveren.

In de rust moesten we eerst de verschroeide knieën en billen verzorgen/koelen, kunstgras he !
De tweede helft begon met veel optimisme omdat we voetballend zeker niet slechter waren dan Strandvogels. Maar de nekslag, het 4e doelpunt, kwam veel te snel.
Tegen een ploeg die veel feller en sneller was dan ons was er geen eer meer te behalen deze middag. We lieten het geheel lopen en genoten alleen nog maar van het mooie weer !!
Een verlies was wel een beetje ingecalculeerd maar een einduitslag van 9-1 deed toch wel zeer en was zeker niet nodig geweest.

Nog 3 zware wedstrijden te gaan deze competitie. Er liggen zeker nog een aantal punten op ons te wachten zodat we de stevige middenmoot die we nu bezitten vast kunnen houden.