Valken – SV Beemster 1-0

Valken – SV Beemster 1 – 0 (Jan Bakker)

Hoewel je kan twijfelen aan de stelling of de overwinning beter (aan)voelt dan een sexpartij hebben we toch maar mooi drie zuur verdiende puntjes weten te pakken van het als 6e geklasseerde SV Beemster.
In een goede eerste helft werd door nieuwkomer Jan Bakker de basis gelegd voor een mooie winstpartij. Zijn zondagsschot bleek onhoudbaar en bracht Valken op een 1-0 voorsprong. Onze snelle Rick Schouten als ook de sterk penetrerende John Bleeker waren diverse malen dichtbij maar konden het net helaas niet doen bollen. Aan de andere kant was het doelman Dekker die met een puike redding de voorsprong tot de rust behield.

Na rust was er sprake van een nog beter Valken. Met diverse doelpogingen en hoekschoppen werd SV Beemster steeds onder druk gebracht. Deze druk werd tenslotte zo groot dat Andre slechts met een sliding in eigen strafschopgebied kon worden gestopt……. PENALTY.

Zoals besproken in de bestuurskamer ging de afgesproken man achter de bal staan om Valken de verlossende 2-0 te bezorgen. Anders dan zijn grootste hobby zat in zijn schot echter maar weinig muziek. Van een comfortabele voorsprong was dan ook geen sprake. Gelukkig bleek Valken over de voldoende verdedigingskwaliteiten te bezitten om de verdiende 1-0 gecontroleerd uit te spelen. Daarmee werden drie belangrijke punten binnengehaald.