Korfbal uitslag B1

Hoi kanjer,

De laatste zondag van maart werd voor de B1 een dag met veel goals.
Uit naar Grasshoppers B2, op papier ‘een makkie’. ergens in februari werd thuis al makkelijk met 4-0 gewonnen. Ook nu was er geen vuiltje aan de lucht. De eerste helft met een pittige wind in de rug liepen we uit naar een 0-4 voorsprong en gaven we geen enkele kans weg.

De tweede helft een totaal andere wedstrijd. De wind wakkerde behoorlijk aan waardoor we onnodig in de problemen kwamen. We starten met 4:4:2, op zich ging dat aardig, maar door de wind bleef de bal veel te veel op het middenveld en achterin hangen. Doordat de bal niet goed rondgespeeld werd liepen de G. in naar 2-4. Hierna weer omgezet naar 4:3:3, dit gaf iets meer lucht op het middenveld en we kwamen weer aan aanvallen toe. Dit resulteerde in de 2-5.

Gedaan zou je denken, maar nee, het middenveld van G. was behoorlijk lastig en ze kwamen terug naar 3-5…. het zal toch niet, ze begonnen nog meer aan te dringen, dit gaf ons wel de kans om voorin de voorsprong uit te breiden.
We liepen in korte tijd uit naar 3-8.

Gedaan zou je wederom denken, maar nee, de groenhemden gaven het niet op en ‘joegen’ ons de stuipen op het lijf door nog twee te scoren. Verder kwamen ze niet gelukkig. Dit bracht de mooie eindstand van 5-8 op het bord.

3 punten in de tas, vorige week speelde naaste concurrent 3-3 gelijk in Hoogwoud. Winst voor ons dus, maar eerlijk gezeg, de tweede helft lieten we ons veel te veel wegspelen, dat mag eigenlijk niet!