Valken 3 pakt geen punten tegen Spirit ’30 6

De 2e competitiewedstrijd van het seizoen 2010-2011. Valken 3 hoopt deze keer toch de eerste puntjes te pakken na de verloren wedstrijd van vorige week. Daarvoor moesten zij het wel doen zonder de geblesseerde Michael Timmer en Ron Boon die uiteraard wel voor de vocale support aanwezig waren. Daarnaast was er de zaterdagavond ervoor een of ander festival gaande waar de meesten enig alcoholisch drankje genuttigd hadden. Gelukkig wordt daar ook op getraind en stond iedereen zo fris als het kon klaar voor een duel met de spelers uit Venhuizen-Noord.

De wedstrijd werd gespeeld in het C-stadion. Na een korte fotosessie met het team en het aantrekken van de uitshirts door Valken 3 kon het, eindelijk, beginnen. Een gelijkwaardige sart. Aanvoerder Bas Dobbelaer hield de verdediging, bestaande uit Sven Boots, Erwin Groot, Roy Zwagemaker en Niels van ’t Hoff, op zijn plaats door strakke coaching. Helaas profiteerde Spirit optimaal van de 4 foutjes die Valken 3 maakte. Daarnaast kwam de aanval ook net niet verder dan een bal 20 centimeter voor de doellijn die bijna werd gekeurd als doelpunt, mede door luid gejuich van Roy Zwagemaker. Enkele kansen voor spits Michel Hoffer en wat schoten waaronder een knappe van Dennis Hofland. Het mocht niet baten. 0-4 in de rust. Het liep niet lekker en in de kleedkamer was een lichte baalstemming.

Door toevoeging van de twee invallers Ronald en Tim Groot en enkele verschuivingen in het elftal door Jelle Koopman leek Valken 3 wel beter zijn plekje te hebben gevonden. Aanvallen via links, rechts en door het midden. Dit bracht ons tot een levensgrote kans voor Bas Gagliardi die net iets te snel was voor een optimale balcontrole waarna de keeper de bal voor zijn voeten klemvast pakte. Het ging al stukken beter en dit leidde uiteindelijk tot een doelpunt voor Erwin Hofland. Uit-stekend. Daarna kwam ook door goed doorschuiven van de verdediging de Valkenaren steeds meer op de helft van Spirit. Dit gaf voor hun nummer 9 veel loopruimte en kon deze na het uitspelen van de verdediging en de keeper Jeroen Goedhart de 1-5 binnenschieten. Valken gaf zoals altijd nog niet op ondanks het ruime verschil. Strakke passes van o.a. Michael Nan gaven Ronald Groot kans op een voorzet vlak voor het doel van Spirit 30’ op Erwin Groot. Deze werd met de arm tegengehouden, wellicht niet expres, maar toch tegengehouden met het verboden lichaamsdeel. Penalty. Roy Zwagemaker schoot hard in en de keeper kon de bal niet voor de lijn keren. 2-5. Dit leek de eindstand te worden tot weer een loepzuivere treffer van Niels van ’t Hoff. 2-6. Eindstand na 108 minuten spelen.

In de kleedkamer lied iedereen duidelijk merken dat zij dat ene begrip ‘verliezen’ toch maar niks vonden. Met voetbaltalent alleen red je het niet. Vanaf nu gaat Valken 3 keihard werken voor zijn punten en vertellen we Niels van ’t Hoff dat in de 2e helft de bal in het andere doel moet. Werken we hieraan als team, dan worden we kampioen. En dat staat wel in de planning.

Valken 3 bedankt al hun toeschouwers en zien jullie graag bij de volgende wedstrijd.