Valken 2 krijgt pak slaag!!

Vandaag een topper op papier tussen twee ploegen die, wanneer ze al hun wedstrijden met winst zouden inhalen, bovenin mee gaan draaien.

Om 10:15 uur in de kantine verzamelen is voor sommige spelers een uitdaging en dit keer was het onze Duitse herder Michael Schlack die zich met een “sorry” in Duits dialect excuseerde.
De heer Niels Koster was nummer twee die moeite had met de tijd, maar was toch al nummer 12 dus kon geen sanctie krijgen.

Dirk Oud kreeg zijn zoveelste bakje koffie aan de bar, maar weigerde deze omdat hij anders in de middag niet in slaap kan komen!!!!
Een flink gejoel was zijn deel, maar vond ik niet terecht omdat je als ambtenaar op je werk altijd om 16 uur cup a sup krijgt en dan met z’n allen een tukkie doet alvorens een uur later moe maar voldaan naar huis te rijden. Dus kort gezegd is Dirk dit gewend en mag hem dit gedrag niet kwalijk genomen worden.
In de bestuurkamer werd er natuurlijk uitgebreid gesproken over de aanwezige harde wind, maar omdat niet iedereen het begreep deed Joris even letterlijk voor wat er onder een “harde wind” wordt verstaan!!

Dus kort gezegd was de sfeer in dit elftal prima en konden we niet wachten op de aftrap.
Deze was er dan toch om 11:30 uur en ook al hadden we allerlei afspraken gemaakt, het was toch West-Frisia dat de boventoon voerde. Dit overwicht resulteerde in de 8e minuut in een 0-1 voorsprong voor West-Frisia door een prima uitgespeelde aanval over rechts waar onze linksback Hannes geen antwoord op had.
West-Frisia was en bleef de betere ploeg, maar geheel onverwacht kwamen we op 1-1 omdat een vrije trap via de paal terecht kwam bij Jeen die de bal alsnog net niet over de lijn werkte want dat deed Dirk.
Vanaf dat moment hoop je als trainer dat dat een positieve wending gaat geven bij je ploeg, maar het tegendeel was de realiteit.
Door diverse persoonlijke fouten en beslissingen werden er nog voor de rust vier (!) doelpunten door West-Frisia gemaakt en was de ruststand 1-5.
In de rust flinke discussies omtrent hoe de tweede helft aan te pakken en er werd gekozen om snelle mensen op de flanken te zetten en daarmee te profiteren van de wind.
Al waren de bedoelingen prima, je hebt nog altijd te maken met een tegenstander en die was vandaag niet van plan mee te werken!!
West-Frisia zat er bovenop en was veel feller dan ons en mede daardoor kwamen we er ook in de tweede helft niet aan te pas.
De wedstrijd hobbelde naar het einde en West-Frisia maakte het helemaal af door er nog twee bij te maken zodat we met een flink pak slaag van het veld afdropen……………………………

Snel vergeten deze wedstrijd en volgende week tegen Strandvogels gaan we voor een positief resultaat!!