Valken 3, pakt 3 punten en klopt aan bij de top 3

Valken 3, ons eigen team binnen de Valken. Na de wedstrijd staan we even in de zon op het dakterras onze sponsorbijdrage aan de kantine te vervullen. Het doet mij denken aan kermis Venhuizen in het zonnetje van een zoveelste kermisborrel. Lamme poten van het dansen, in half tamme toestand met voor mij een clubje goudgele kameraden op een dienblad die toevallig in eenzelfde aantal aanwezig zijn als de mannen om mij heen. Een selectieteam van gezellige mensen. Valken drie, wie kent ze nie?

Deze intro heeft vrijwel geen enkele toegevoegde waarde aan dit wedstrijdverslag, maar was tevens wel het mooiste moment van de dag. Want winst + genieten = topdag². Maar dan moest er wel gewonnen worden. En om te winnen moet er goed getraind worden. En om goed te trainen moet je Theo Hofland hebben op een vrijdag avond. En zo geschiede het.

Zondag. Voor de meeste mensen een rustdag, wat staat voor uitslapen. Bij het afgaan van de 4e snooze sla je jezelf weer voor je kop dat je zo’n debiel bent om er nu al uit te gaan, maar daar wordt de opgelopen koppijn van gisteravond alleen maar erger van. Met het voornemen om volgende week echt, ja echt minder te gaan pilzen ga je naar het Valkenveld toe. Sta je dan, met je goeie gedrag, in een streepjesshirt op een grasveldje. Wat doe ik hier? In een woord, waarom?
OMDAT WE GAAN WINNEN, LUL! Owja.

Vol strijdlust begon Valken 3 aan de wedstrijd tegen Grasshoppers 4. Gezien de stand in de 7e klasse stonden zij een plekje lager dan wij op respectievelijk de 4e en 5e plek. Bij voorbaat al garantie voor spektakel dus. Niet omdat het zo dicht op elkaar zit, maar omdat Valken 3 speelt.
In het begin van het duel gelijk kansen voor beide partijen. Een vrije trap van Haffah werd met de vingers gestopt door de keeper. Na ongeveer 10 minuten toch wel de goal van Grasshoppers. 0-1. Gelijk een kleine chagrijnigheid bij de meeste spelers van Valken 3 omgezet in adrenaline en afgereageerd in het rennen. Enkele minuten later neemt Michel Hoffer revange en zet de stand gelijk. 1-1. Het tikken met de bal ging lekker, het vrijlopen ging stukken beter. Precies wat we bij de training van Theo oefenen. Opkomende backs als Sven, Niels en Michael die op hun tijd naar voren jagen en vrij langszij lopen. Toch had vaste kracht Bas Dobbelaer het ondanks zijn ongeëvenaarde verdedigende spelinzicht af en toe lastig met die boom van een vent in de spits. Een shot, redding van Dennis, nogmaals, weer redding van Dennis, schot, blok van Bas, weer een schot, doelpunt. 1-2. Verdomme!

Rust. Tijd voor een glas old-skool limo, die naar binnen wordt gedronken alsof het bier is. Een standaard opstelling van 1-15-1 met Theo aan de ene kant en Jelle aan de andere kant. Als een tenniswedstrijd met ‘aanmerkingen’ heen en weer. Of Theo en Jelle samen is een of andere psychische match waardoor je beter gaat spelen. Of iemand stopt telkens wat in ons drinken, maar het ‘Haags kwartiertje’ lijkt bij Valken 3 altijd wel op een ‘Hemmer helftje’.

Tweede helft. Om toch Ado Den Haag op alle fronten te overtreffen schiet de Hyena in de spits tweemaal op doel, met tweemaal een knappe redding van de keeper als resultaat. Maar daar, Barry Schipper, die de uitdrukking ‘driemaal is scheepsrecht’ weer even laat uitkomen. Doelpunt. Ik schat dat ongeveer de helft van Valken 3 nog niet eens over de middenlijn was. Enfin. 2-2. Valken 3 zette het achterin vrij sterk vast en was op het middenveld en voorin zeer bedreigend. De creativiteit van Grasshoppers bleek 1 helft vullend te zijn. Daarna hield het op. Valken 3 was wat de klok sloeg. Nog een volle 110% kans van Roy Zwagemaker en Michael Timmer die net het geluk niet mee hadden. Toch waren deze twee mannen wel een van de vele aanhouders. En je weet, de aanhouder wint. Een kwartier voor tijd prikt Michael Timmer de verdiende 3-2 binnen. Grasshoppers deed nog wat het kon voor een punt, maar hun inspanningen om nog snel wat Valkenaren geblesseerd van het veld af te schoppen mocht niet baten. Eindsignaal van Koos Laan.

Met een voetbalpot waarover je zou kunnen zeggen ‘lekker fel, lekker tikken’ was het nu tijd voor ‘lekker bier, lekker drinken’. Het was weer een topdag².

Valken 3 bedankt hun supporters en Theo! Tot de volgende wedstrijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Copyright © 2024 De Valken