DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Valken 3 wint Nieuwjaarswedstrijd van Valken 4

Allereerst wens ik een ieder die dit leest een gelukkig nieuwjaar namens Valken 3 en Valken 4.

Naar het idee van de selectie om als traditie elk eerste weekend van het nieuwe jaar eens te sparren met oude helden van weleer, werd er vorig jaar besloten dat een wedstrijd tussen het derde en vierde elftal ook weleens interessant zou kunnen zijn. Doordat de teams vaak samen trainen bestaat er een gezonde rivaliteit tussen beide elftallen en op deze manier konden zij voor het eerst uitvechten welk team ‘best of the rest’ was. De eerste editie van vorig jaar eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel. Dit gaf dus een goede reden om op herhaling te gaan in het eerste weekend van 2015.

Vooraf een gezonde spanning bij beide teams en in de kantine worden de eerste sneertjes uitgedeeld. Ook tijdens de warming up moeten de teams elkaar even dwarsbomen, maar uiteindelijk kan iedereen toch ontspannen aan de wedstrijd beginnen. Bij Valken 3 stonden er 16 man klaar om te spelen en bij Valken 4 waren dit er 14. Dit was inclusief hun konijn uit de hoge hoed. Speciaal voor deze wedstrijd had trainer Jack Vriend nog één keer zijn kicksen ondergebonden. Nog altijd vol energie heeft hij toch zeker 40 minuten gespeeld. Hoe hij vandaag uit bed is gestapt is helaas onduidelijk…

In het eerste kwartier is Valken 4 de beter partij en zij krijgen een paar kansen. Door goed verdedigend werk of door het goede keepen van Jeroen Goedhart wordt er echter niet gescoord. Daarna neemt Valken 3 het initiatief een beetje over en uit hun eerste aanval is het gelijk raak. Niels vh Hoff verandert een ingeschoten bal van Niels Kool bewust van richting, waardoor Edwin kansloos is. Met deze voorsprong weet Valken 3 vervolgens beter onder de druk uit te voetballen en uiteindelijk wordt er gerust met een 3-0 voorsprong. Ook de andere twee doelpunten komen op naam van Niels vh Hoff, die hiermee een loepzuivere hattrick maakt.

In de tweede helft begint Valken 3 opnieuw beter, maar zij weten hun overwicht in het eerste kwartier niet uit te drukken in (geldige) doelpunten. Twee doelpunten worden afgevlagd en afgefloten voor buitenspel. Na dit kwartier is Valken 4 weer de betere partij. Uiteindelijk is het Wessel die het verdiende doelpunt voor Valken 4 maakt. Hiermee brengt hij de eindstand op 3-1. Dit geeft Valken 3 dus een jaar lang het recht om op te scheppen tegenover het vierde elftal. Volgend jaar krijgen zij kans op revanche.

Na de wedstrijd was er nog een zeer gezellige nieuwjaarsreceptie, waarbij nogmaals werd onderstreept wat een mooie vereniging wij hebben.

Namens Valken 3 en Valken 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tjeerd Zuurbier, 13-04 (32 jaar)
Myrthe Hand, 14-04 (21 jaar)
Sammy Koster, 14-04 (25 jaar)
Joey Groot, 16-04 (18 jaar)
Merijn Pronk, 16-04 (22 jaar)
Fenna Smit, 16-04 (55 jaar)
Marije Appelman, 17-04 (21 jaar)
Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com