DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

De Valken 2 sluit eerste seizoenshelft winnend en feestend af!

Afgelopen zondag speelde De Valken 2 de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Een wedstrijd die winnend werd afgesloten waardoor we weer een stapje dichterbij concurrent KGB 3 zijn gekomen. Onze tegenstander was Woudia 2, een ploeg die ons in de afgelopen jaren altijd lastige wedstrijden laat uitvechten met meer dan eens een winnend Woudia die van de grasmat afstapt. Deze zondag zou alles anders zijn en is het daarnaast tijd om een eerste evaluatie te geven over de eerste seizoenshelft.

De opstartproblemen van de eerste weken dit jaar lijken voorgoed voorbij. Iedereen was keurig op tijd aanwezig op de parkeerplaats, met als eerste zelfs de tijdelijk uitgeschakelde Tjade. Dat hij zelf aanbood om het corvee op zich te nemen geeft maar aan met wat voor betrokkenheid Tjade in de groep staat! Ook Serious Jaap was op tijd aanwezig, ondanks dat hij maar 2 uur in zijn mandje had gelegen. Manager Arjan zond Jaap naar Heerlen en heeft er eigenhandig voor gezorgd dat de mannen van 3FM nu ongestoord aan de slag kunnen om miljoenen voor de minderbedeelde kids in de wereld te kunnen inzamelen. Tussenstand op moment van schrijven 3.276.916 euro.

Met het team weer volledig op oorlogssterkte begon de wedstrijd onder leiding van een oude bekende van ons: R.A. de Decker. R.A. is na een uitstapje naar De Valken weer teruggekeerd bij zijn oude club Woudia en staat daar dus nu ook geregeld op het voetbalveld met zijn fluit in zijn hand. We waren vooraf benieuwd hoe hij dit klusje op zich zou nemen, maar hij heeft de volledige wedstrijd beide teams prima in het gareel weten te houden en stond daar waar nodig ook zijn mannetje om even duidelijk te maken dat er maar één persoon op het veld het voor het zeggen had. Keurig en prettig gefloten!

Op de bank Rick V., Jeffrey V., Rick B., Frits B. (50% fit) en Jacco. Ten opzichte van onze laatste wedstrijd (vorige week was de wedstrijd helaas afgelast zodat de A1 wel kon ballen) stonden Edwin, Wietse, Koos, Niels, Paul en Jeroen weer in de basis wat vandaag ook goed duidelijk was in het veldoverwicht. Tel hier ook nog eens bij op dat iedereen vandaag meer dan 100% gaf (zowel basis als wisselspelers) en je komt tot de wedstrijd zoals geschiedde.

Erg makkelijk begon het echter niet. Al in de 7e minuut keek De Valken 2 tegen een achterstand aan. Door een paar onoplettende momenten wist de rechtsvoor van Woudia de 16 in te breken en een corner uit zijn mouw te schudden. De afgeslagen corner werd door zwak ingrijpen van Jeroen en Rens weer terug de 16 meter in geschoten. De spits legde deze bal prima af op een instormende middenvelder die hard uithaalde en Paul kansloos liet. 0-1 en dat al na 7 minuten. Zou het dan zo’n dag worden? Al snel bleek dat dit het gif dat even nodig was om de mannen op scherp te zetten, want in het vervolg van de wedstrijd was het vooral De Valken die de boventoon had.

Vrijwel direct na de aftrap en door een goed gepositioneerde Edwin (bijna de hele wedstrijd doorgeschoven naar het middenveld) wist Niels F. (gelukkig weer met baard) 1 op 1 op de keeper af te stormen. Zijn lob met links komt niet lekker uit de verf, maar het was het begin van een aantal mooie combinaties van De Valken, met het nodige resultaat. Edwin en Niels combineren er bij vlagen lustig op los met een schot vol op de lat van laatstgenoemde komt Woudia wederom goed weg. Het is uiteindelijk Jelmer die de score op 1-1 brengt met een pegel vanaf een meter of 20 vol in het kruis. Er is tijdens de wedstrijd maar ook na afloop van de wedstrijd nog lang nagepraat over deze goal. Was het bedoeld? Raakte je de bal verkeerd? Jelmer kreeg alle mogelijke opmerkingen naar zijn hoofd maar liet zich niet van de wijs brengen: het was bedoeld en objectief vanaf de zijkant: het was een wereldgoal.

De Valken pakt door en ook Jos komt steeds beter in de wedstrijd. De 1-2 komt uit een aanval over vele schijven, te beginnen bij de sterk spelende Pascal (cijfer 8). Met een mooie cross-pass op Jaap geeft hij Jaap de tijd om Niels F te bereiken. Niels F. ziet Jos vrij lopen in de 16 en met een mooie bal op het koppie van Jos, weet Jos snoeihard de keeper van Woudia te passeren en de 1-2 op het scorebord te zetten.

Woudia geeft zich niet zomaar gewonnen en blijft af en toe gevaarlijk opduiken bij de achterste linie. Een belangrijk moment in de wedstrijd is een goed uitgespeelde aanval van Woudia met een speler van Woudia die voor leeg doel weet te missen. Toegegeven, de sterk spelende Wietse glijdt wel uit waardoor diezelfde speler vrij komt te staan, maar in de 37e minuut op 2-2 komen zou de wedstrijd nog wel eens een hele andere wending hebben kunnen doen geven. De Valken is nog niet klaar voor de rust en Niels F. weet in de 43e minuut een vrije trap op de lat te doen parkeren. In de 44e minuut is Jos erg scherp en weet de bal af te pakken van de niet oplettende laatste man. Jos legt de bal af op Niels F. die niet egoïstisch is en Jos vervolgens voor het lege doel neerzet en zo de 1-3 op het scorebord neerzet. Met diezelfde stand gaan we vervolgens ook rusten.

De Valken is blij met de stand, maar weet ook dat we er nog niet zijn. Zoals benoemd hebben we het in Westwoud altijd lastig en het is belangrijk op 1-4 te komen en zo de wedstrijd uit te kunnen spelen. Edwin was een ware plaag en door zijn spel wist Woudia zich geen raad met een extra man op het middenveld, iets waarvan we hadden verwacht dat dit snel over zou zijn de 2e helft. Serious Jaap mocht lekker zijn bedje op gaan zoeken en in zijn plaats kwam Rick V. (later meer).

Rick V. laat in de 48e minuut gelijk van zich horen door een mooie pass op Edwin te geven op de linkerflank. Edwin weet Niels F. in te spelen die met een 1-2tje met de tegenstander zichzelf vrij speelt en de 1-4 in de hoek weet te deponeren. Woudia geloofd het wel en De Valken krijgt steeds meer ruimte om de score uit te bouwen (goed voor de spelerspot). Slechts 2 minuten later is het dezelfde Rick V. die een mooie corner op het hoofd van Niels F. legt die de 1-5 in het netje kopt. Bijna iedereen is op weg naar Rick V. en naar Niels F., wat Jos niet zomaar aan zich voorbij laat gaan. Want met de krachtige zin “zagen jullie hoe mooi ik het gat trok voor Niels F.” wilde Jos toch minimaal 50% van de goal op zich eisen. Jos, prachtig gedaan!

Peter grijpt in en geeft een aantal jongens rust en daarnaast geeft hij ook de kans voor de wisselspelers om van zich te doen laten spreken. Jeroen eruit en Jeffrey erin. Jacco mag erin voor Rens en Rick – oud papier – B. mag erin voor de gatentrekkende Jos. De wedstrijd kabbelt gezapig door met hier en daar nog een opmerkelijk moment. Tot goals komt het helaas niet. Edwin weet bijna nog iedereen van de banken te krijgen als hij aanlegt voor een vrije trap vanaf een meter of 25. Edwin, oud topscoorder van De Valken 2, krijgt van Peter de tip om de bal in één keer in de kruising te leggen, net zoals Peter in de warming-up heeft voorgedaan. Dat Tjade na afloop van de vrije trap de volgende pose aannam zegt genoeg over de vrije trap:

De Valken speelt de wedstrijd uit en wint de wedstrijd dik verdiend met 1-5. Iedereen scoort vandaag een dikke voldoende met een aantal zeer positieve uitblinkers. Wij danken iedereen voor de steun die wij de eerste seizoenshelft hebben gekregen. Ook vandaag waren er weer veel toeschouwers naar Westwoud toe gekomen om ons aan te moedigen en kregen wij van onze trouwe anonieme supporter weer een lekkere versnapering voor na de wedstrijd. Als (redelijk) objectieve reporter liggen we op schema en smaakt de eerste seizoenshelft naar meer. We hebben een paar steekjes laten vallen en hadden met een kleiner gat op KGB op de ranglijst kunnen staan. Maar eerlijk is eerlijk, KGB presteert op dit moment boven zijn kunnen en zal zelf ook nog de nodige steekjes laten vallen.

Als wij de inhaalwedstrijden winnend afsluiten is het verschil met KGB slechts 3 punten. Deze punten zijn prima te overbruggen en als we de tweede helft net zo presteren als de eerste seizoenshelft, durf ik een weddenschap aan te gaan dat we de platte kar uit de schuur kunnen halen. Echter… hoe onschuldig deze 3 woorden ook lijken: het gaat nou net om die drie woorden: net zo presteren…

Maar goed, eerst een kleine (kerst) vakantie vieren die al direct zondagavond begon door een heerlijk kerstuitje georganiseerd door onze spelersraad. De Roode Leeuw was omgetoverd tot handbalarena waar jong en oud, man en vrouw gezamenlijk naar handbal hebben gekeken. Helaas slechts zilver, maar dat mocht het bier niet minder lekker doen smaken. Top geregeld en hierbij bedank ik Rick R. Tjade, Kor en Sam voor het fantastisch geregelde avondje. Het zit er nog niet op voor ons. Want in januari mogen we onder leiding van dezelfde spelersraad op trainingskamp zodat we allen weer fris en fruitig de tweede seizoenshelft in kunnen gaan.

Allen een fijne kerst en tot volgend jaar op het complex. Ook De Valken 1 staat tweede in de poule, dus er is voldoende om volgend jaar weer langs de lijn te komen. Fijne dagen en alvast een gelukkig 2016!

Groet Jeen, ook namens Mats. Die wilde ook weer eens in het verslag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tjeerd Zuurbier, 13-04 (32 jaar)
Myrthe Hand, 14-04 (21 jaar)
Sammy Koster, 14-04 (25 jaar)
Joey Groot, 16-04 (18 jaar)
Merijn Pronk, 16-04 (22 jaar)
Fenna Smit, 16-04 (55 jaar)
Marije Appelman, 17-04 (21 jaar)
Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com