De Valken 2 kijkt weer omhoog

Na een waar slagveld afgelopen wedstrijd, mocht De Valken 2 vandaag voor de eerste maal thuis aantreden tegen Koedijk 2. Koedijk stond voor de start van de wedstrijd onder ons en het was ook de bedoeling dat dit na het laatste fluitsignaal nog steeds zo zou zijn. Ondanks de afwezigheid van Koos, Tom en Rick Raven die allen herstellende zijn van een blessure stond er inclusief een aantal A-spelers een fit en volledig team aan de start van de wedstrijd. Ook dank naar keeper Edwin Hoffer. Vandaag was hij weer even terug op zijn oude positie om het doel te verdedigen.

Even was er nog sprake van een kort oponthoud tijdens de voorbereiding, aangezien Jeffrey Vis door alle hectiek in Amsterdam vorige week, vergeten was zijn spelerspas te verlengen. Sportief heeft Jeffrey Chris H. vervangen achter de vlag en volgende week kunnen wij Jeffrey weer op het A-veld zien schitteren tegen SVW 27 2. Maar eerst de wedstrijd tegen Koedijk.

Edwin begint de wedstrijd met een mentale 1-0 voorsprong door te tos te winnen en zo start De Valken de eerste helft van de kantine af op zoek naar een snelle goal. De eerste dreiging in de vorm van een corner geeft goed aan wat De Valken wil: snel scoren en niet lang daarna betaald zich dit ook uit in een goal. Het is Rick H. die – zo zal blijken – van grote waarde is deze wedstrijd en in de 8e minuut een terugspeelbal op de keeper op waarde weet in te schatten. De keeper schiet vol op de jagende Rick die de bal mee kan nemen en zo het lege doel in kan schieten: 1-0!

Helaas valt 2 minuten na deze heerlijke voorsprong al snel de 1-1. Rick B. besluit om in plaats van zijn man voor zich te houden met een kamikaze-sliding een corner weg te geven. Deze corner blijkt een dure te zijn, want de genomen corner valt tussen alles en iedereen in, voor een voet van een Koedijk-speler. Deze bedenkt zich niet en schiet de 1-1 binnen. Dit valt onszelf aan te rekenen, maar de mannen geven zich niet snel gewonnen en gaan op zoek naar de 2-1.

Wat volgt is een Valken dat aanvalt en bij vlagen via de goed spelende Jaap op links gevaarlijk is. Jaap weet zelfs in de 35e minuut het net bijna te vinden, maar schiet helaas snoeihard op de paal. Over de gehele wedstrijd is goed gebleken waar Jaap goed in is: met snelheid de diepte in om vervolgens af te ronden of een goede voorzet af te leveren. Beiden kunnen hier en daar nog wat aanscherpt worden, maar het is een mooi wapen om in de toekomst nog vaker gebruik van te maken!

1 minuut later is het wederom Rick H. die op bijna identieke wijze de 2-1 in de touwen schiet. Ook nu is Rick alerter dan nagenoeg iedereen op het veld en onderschept een terugspeelbal op de keeper. Hij blijft koel en rustig en schiet ook nu de bal in een leeg doel naar binnen. We leiden weer en de hoop aan de kant is dat we deze voorsprong uitbouwen of minimaal meenemen in de rust.

Lennard weet het kort voor rust nog even spannend te maken door net als Rick een terugspeelbal op de keeper te onderscheppen. Echter is Lennard te ver naar buiten gedreven en schiet de bal voorlangs het leegstaande doel. Niet veel later is het rust en gaan we met 2-1 de rust in.

Ondanks de voorsprong is Peter niet optimaal tevreden en geeft aan dat we een van onze slechtste wedstrijden spelen op het gebied van ons veldspel. De kansen die Koedijk krijgt is door voorbereidend werk van onszelf door niet scherp en slordig de bal kwijt te raken. Dit moet absoluut beter in de 2e helft, willen we niet voor een verrassing komen te staan en wellicht zelfs de 2-2 en 2-3 op onze neus krijgen. Zonder wissels starten we de 2e helft.

De 2e helft is nog niet van start of Jos besluit eigenhandig de complete verdediging van Koedijk zoek te spelen. Een prachtige solo die veel beter verdiend dan een slap schot op de keeper, maar mogelijk door een tekort aan kracht, is dit het maximaal haalbare en blijft het 2-1. Koedijk is echter gewaarschuwd!
De Valken heeft zichtbaar wel geluisterd naar Peter (en waarom zou je ook niet) en begint sterker en zorgvuldiger aan de 2e helft. Dit resulteert in een kwartier waarin De Valken het overwicht heeft, op zoek is naar de 3e treffer maar hier en daar met te weinig overtuiging en soms ook met pech, niet het net weet te vinden.

Er volgen kansen voor Rick B (kopbal), Lennard (kopbal, tegen eigen afspraak in, in verband met zijn opgelopen gat in zijn hoofd van vorige week), Jaap en ook Edwin weet een prachtige kans te verprutsen. Vooral die van Edwin had de 3-1 moeten zijn (5 meter voor het doel over), maar Jaap Laan is op dit moment nog steeds de bal aan het zoeken.

Peter besluit te wisselen en zet A-junior Rick Vroling in het veld voor Rick Vriend. We hebben dit seizoen inmiddels 6 Ri(c)ken in het 2e, waardoor Rick Vroling bij zijn bijnaam (Krikkie) genoemd zal worden.

De wedstrijd gaat met hetzelfde spelbeeld door en De Valken blijft sterker. Koedijk komt er bijna niet aan te pas, maar door resultaten uit het verleden, weten we dat we zonder de 3-1 nog niet veilig zijn. Vanaf de bank waren het dan ook spannende momenten en hebben we uiteindelijk pas in de 77e minuut onze rust kunnen vinden. Na een goede actie van Jeffrey M. op het middenveld, zet hij Jos op rechts vrij op de rand 16. Jos ziet en/of hoort Edwin V. die deze opgelegde kans nu wel prima verzilverd: 3-1 met nog 10 minuten te spelen.

De laatste 10 minuten weet De Valken ook zonder problemen vol te maken. Rick B. doet nog wel even aan een potje vrij worstelen, na een natrap van een speler van Koedijk, maar de scheidsrechter lost dit bij beide partijen prima op. Ook Edwin komt nog even voor in het slotakkoord door wederom een opgelegde kans niet in het doel te verwerken. Echter moet gezegd worden, dat een relatief verdedigende middenvelder die zo vaak in het verslag voorkomt in een aanval, alleen maar te prijzen valt. Zelfs in de laatste minuten van de wedstrijd was Edwin nog aan het sjouwen, zonder zijn verdedigende taken daarbij uit het oog te verliezen, dus de score 1 uit 3 valt dan prima te noemen.

De Valken wint terecht met 3-1 en zo zal later blijken wint ook De Valken 1 met dezelfde cijfers. De Valken 2 staat nu 8e met vier teams onder ons. Op dit moment een prima positie, maar we kijken graag nog even een aantal plekken verder omhoog. A.s. zondag spelen we wederom thuis, tegen SVW 27 dus. Aanvang half 12! Tot zondag.