Valken 1 komt goed voor de dag tegen Victoria O

Na een teleurstellende seizoenstart vorige week, heeft Valken 1 tegen Victoria O in de eerste thuiswedstrijd van het competitieseizoen laten zien dat het goed kan voetballen. Met een terechte 4-2 overwinning pakte Valken de eerste winstpunten. Zo heeft Valken 1 laten zien dat het ondanks alle wijzigingen in het team ten opzichte van vorig seizoen, een prima elftal op de been kan brengen, waar nog ontwikkeling van mag worden verwacht. Met veel jonge spelers die van week tot week beter doorhebben hoe het spel gespeeld moet worden.

De wedstrijd werd voorafgegaan door een indrukwekkende herdenking van de recent plotseling overleden Gerrit Redeker. Met mooie woorden over Gerrit als horeca- en Valkenman werd een minuut stilte ingeleid, in het bijzijn van de familie, waarbij het toenmalige elftal dat de promotie naar de Tweede Klasse bereikte voor het doel stond opgesteld dat Gerrit in die toptijd van De Valken met verve verdedigde. Een mooi eerbetoon.

Hierna kreeg het publiek een open duel voorgeschoteld, waarbij Valken 1 een overwicht creƫerde zonder dat er kansen werden benut. Bij een inzet van Erik Appelman verrichte de keeper uit Obdam een hele knappe redding. Ook Victoria O zocht overigens de weg naar het doel van Tames Karsten, die na een zenuwachtige start vorige week nu al met meer overtuiging in het doel stond. Het was Kor Mantel die Valken nog in de eerste helft op voorsprong bracht. Hij kapte een tegenstander uit en met een geboogd schot in de verre hoek waar Arjan Robben ook het patent op heeft, vond hij het doel: 1-0.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. In de voorhoede verzette Alain de Leth veel werk en dat werd bijna beloond met een kans bij de eerste paal op een voorzet van Koen Vroling. Dat werd nog geen doelpunt maar even later zou Erik Appelman Valken op 2-0 zetten door een kopbal achterwaarts op een vrije trap van Sam Vroling waar hij de keeper net te snel af was. Een vrije trap van Kor Mantel ging net naast en uit de aanval hierna scoorde Victoria O de aansluitingstreffer, die gemaakt werd door Valken-verdediger Mike Groot met een ongelukkig eigen kopdoelpunt.

Gelukkig kon Kor Mantel al snel hierna met een voorzet de 3-1 maken, omdat niemand zijn rollende schot aanraakte en de bal zomaar in het doel verdween. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Niels Fine scoorde als invaller nog beheerst de 4-1 op een mooi steekpassje van Kor Mantel en Victoria O vond ook nog een keer het doel. Met 4-2 pakte Valken 1 de volle winst en werd bovendien vertrouwen getankt voor het vervolg van de competitie.